Nieuw kostuum en nieuwe kaarten voor Veurnse Belleman

Veurne - Joris Goens, de Veurnse Belleman, steekt in het nieuw. Als erkenning voor zijn niet aflatende inzet als toeristisch ambassadeur voor de stad Veurne en omdat hij voor de vijfde maal op rij Belgisch kampioen was geworden, mocht de Belleman zich een nieuw kostuum laten aanmeten. Tegelijk liet de stad ook de nieuwe Bellemankaarten aanmaken.


De Belleman mocht bij de opening van het nieuwe bezoekerscentrum eind april voor het eerst zijn nieuw uniform aantrekken. Het vakwerk van de firma Arzoni uit Zellik die gespecialiseerd is in dergelijke ‘veldwachters’-uniformen mag gezien worden. ‘Zowel het kostuum als de kepie zitten als gegoten. Puik maatwerk’, glunderde een terecht fiere Belleman Joris Goens.

Het Stadbestuur gunde graag een nieuw uniform aan één van de bekendste ambassadeurs van Veurne. Het vorige kostuum was de Belleman vijf jaar dienstig geweest. Het was nog niet letterlijk tot op de draad versleten, om in textieltermen te blijven, maar het vertoonde toch al heel wat sleet. Joris Goens trekt er dan ook het hele land en zelfs het buitenland mee rond om er te gaan vertellen hoe mooi Veurne eigenlijk wel is. Voor de uitstraling van de stad is het ook wel belangrijk dat de Belleman er net en voornaam bijloopt.

Nieuwe Bellemankaarten

Ook dit jaar heeft het stadsbestuur opnieuw Bellemankaarten uitgegeven. Aan de voorzijde prijkt de Belleman in vol ornaat samen met enkele mooie beelden van de stad en omgeving. Aan de achterzijde een overzicht van de evenementen waarop de Belleman tijdens de komende zomer zijn opwachting zal maken. De kaarten kunnen afgehaald worden op de dienst toerisme, Grote Markt 29.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio