Nieuwe brochure promoot het Hageland als wijn- en toeristisch 'land'

Augustus wordt wijnmaand in het Hageland

Augustus wordt wijnmaand in het Hageland

Hagelandse wijn wordt gepromoot in nieuwe brochure van Toerisme Vlaams-Brabant, onder de auspiciën van gedeputeerde Monique Swinnen Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - De provincie Vlaams-Brabant heeft een nieuwe brochure uit die de wijn in het Hageland zal promoten. Tegelijk wordt een brede waaier van linken gelegd met andere toeristische aspecten. Toerisme Vlaams-Brabant brengt deze brochure in 20.000 exemplaren uit.

Ten huize wijngoed Liemau (Lieve en Maurice Wuyts) in Houwaart werd de nieuwe wijnbrochure van het Hageland voorgesteld. Deze brochure is één van de initiatieven in het kader van de ‘Regional Branding Hageland’. Toerisme Vlaams-Brabant wil met deze brochure de wijnbouwers en eraan gelinkte toeristische aspecten een boost geven. Ook Aarschottenaar Bruno Cools werd met zijn Ten Bunder opgenomen in de brochure.

“Onze wijnbouwers hebben in de loop der jaren een zeer goede reputatie opgebouwd. Onze Hagelandse wijn is geen amateurwijn meer maar een professioneel  streekproduct. Zelfs wijnkenner Alain Bloeykens looft onze Hagelandse wijn. We moeten dit dan ook volop laten leven en groeien en het toeristisch aspect ervan uitbouwen en promoten in de streek en uiteraard ook daarbuiten", vertelt gedeputeerde Monique Swinnen.

In de brochure, voorzien op 20 000 exemplaren, worden de Hagelandse wijnbouwers en –domeinen gelinkt met de andere toeristische aspecten. Zo zijn er de uitgestippelde wandeltochten en parcours voor paarden, fietsen en scooters. Ook het ‘lekker eten’ en de verblijfsrecreatie werd in het wijnboekje met speciale arrangementen opgenomen. De Aarschotse B&B De Meren, B&B Het huis van Peter Mot en B&B Jennekenshof vind je terug in deze nieuwe uitgave. 

"Het verdienstelijke bezoekerscentrum in Wezemaal, het uithangbord van de Hagelandse wijn, krijgt binnenkort ook een nieuwe boost. Er worden enkele investeringen gedaan, waaronder bijvoorbeeld een film over de wijn  en het Hageland, ter aanvulling van de huidige beeldenreportage" stelt gedeputeerde Swinnen.

Augustus werd alvast uitgeroepen tot ‘wijnmaand’ in het Hageland. Wie de vele Hagelandse wijnen en andere Belgische wijnen wil proeven kan op zaterdag 27 augustus alvast terecht op de 8ste Wezemaalse wijnfeesten.

Op de dag van de Hagelandse hobbywijnen, namelijk op 2 oktober wordt in CC Het Gasthuis de winnaar bekend gemaakt van 'de beste hobbywijnmaker', een organisatie van Bier- en wijngilde 't Alternatief.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio