Ereburgemeester Jan Nuyts overleden

Ereburgemeester Jan Nuyts overleden

Foto: Ivo Van der Steen

Oud-Turnhout - Op 19 november 2011 overleed de 87-jarige Jan Nuyts. De oud-burgemeester van onze gemeente werd in de jaren '70 bekend door zijn protestbeweging tegen de fusie met Turnhout. De laatste jaren genoot Nuyts de titel ereburgemeester van Oud-Turnhout.

De laatste jaren bracht Jan Nuyts door in het woonzorgcentrum Sint-Petrus te Turnhout, maar een groot deel van zijn leven was hij actief in de gemeentepolitiek. In 1959 werd Nuyts op 35-jarige leeftijd gemeenteraadslid van Oud-Turnhout. 6 jaar later schopte hij het tot schepen en van 1971 tot 1988 droeg hij de burgemeestersjerp.

De oud-burgemeester zal de geschiedenis ingaan als de burgervader die strijdde tegen de fusie met Turnhout. Zowel op lokaal als federaal niveau ijverde Jan ervoor om Oud-Turnhout te laten verdergaan als zelfstandige gemeente. En bij de hervormingen in 1977 lukte het om het zelfstandige Oud-Turnhout te behouden mits twee toegevingen. Het Kijkverdriet werd bij Ravels gevoegd en Schoonbroek ging naar Retie.

Burgemeester Jan was een bekend gezicht en ligt mee aan de basis van deze gemeente. Hij stond aan de wieg van het Oud-Turnhout van vandaag. Een groene, sportieve gemeente met een moderne woningbeleid en een levendig cultureel aanbod.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio