De burgemeesters Paul Dams van Tremelo en Willy Michiels van Begijnendijk zagen op hun grondgebied heel wat volk toekomen. Toen het einde naderde van de voor de eerste keer georganiseerde vrouwenkoers, liep het parcours langs de dranghekken volledig vol.

Het was voor de supporters ploeteren om op een geschikte of favoriete plaats te geraken. De modder bleek niet te deren, er ontstonden zelfs glijpartijen en moddergooispelen. Het goudgele vocht van de Haachtse brouwerij zat hier wellicht ook ergens voor tussen. De sfeer zat er alvast dadelijk in. De namen Sven Nijs en Niels Albert werden nog maar aangekondigd aan de start en de opgekomen massa kwam dadelijk in koersstemming.

Ze kregen dan ook waar voor hun geld. Op het zware parcours, een tot nog een 'echt veldrijdersparcours' verklaard door heel wat aanwezige veldritliefhebbers, ging plaatselijke en nationale held Sven Nijs er vlug vandoor en bouwde rit na rit een deftige voorsprong op. Enkel een zware tegenslag op het glibberig parcours of een technisch mankement kon Nijs nog bedreigen. Dit gebeurde niet en de man die zijn grote prijs met glans voor de elfde keer ging winnen kon aan de eindstreep alle tijd nemen om al zijn massal opgekomen fans te danken voor hun aanmoediging en komst.

Het verbaast dan ook niemand dat er na de koers heel wat feestjes gebouwd werden. In de bomvolle wedstrijdtent ging een grote party van start. In Tremelo, Baal , Begijnendijk en Betekom werd in diverse café's, die wellicht hiervoor speciaal geopend waren met nieuwjaar, de overwinning van Sven Nijs deftig gevierd.

Voor de echte sportliefhebbers: Sven Nijs werd dus eerste, gevolgd door Kevin Pauwels en Bart Wellens. Kevin Pauwels versterkte met zijn  tweede plaats nog zijn eerste plaats in het GVA-klassement.

Niels Albert kon in zijn thuisfront niet echt scoren en werd uiteindelijk zesde.

Uitslag Elites
1. Sven Nys in 1:12:00
2. Kevin Pauwels op 46"
3. Bart Wellens 1'10"
4. Zdenek Stybar 1'30"
5. Rob Peeters 1'40"
6. Niels Albert 1'46"
7. Sven Vanthourenhout 1'50"
8. Bart Aernouts 2'16"
9. Klaas Vanthornout 2'39"
10. Jonathan Page 2'44"

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio