10 tips voor Valentijn

Organiseer je partner

Organiseer je partner

Foto: Sara Van Wesenbeeck

Bonheiden - Een partner met een andere organisatiestijl kan je heel wat grijze haren en stress bezorgen. Toch hoeft een andere organisatiestijl in je relatie geen punt van discussie te zijn. Organiseer je partner in 10 tips volgens personal organizer en coach Sara Van Wesenbeeck (www.plusorganizing.be)

Tip 1. Wees tolerant. Denk niet dat je je partner kunt veranderen. Probeer daarom compromissen te sluiten in de plaats van te argumenteren en te discussiëren.

Tip 2. Inspireer je partner of geef het goede voorbeeld. Je kunt altijd iets van elkaar leren. Kijk hoe je partner het doet en vraag hoe hij of zij het doet. Of geef gewoon het goede voorbeeld en hoop dat je partner er iets van op steekt.

Tip 3. Word niet mekaars butler.Als je altijd zijn (haar) spullen opruimt, laat hem (haar) niet denken dat hij (zij) hetzelfde voor jou moet doen.

Tip 4. Herbekijk de taakverdeling in functie van je talenten en wensen. Taakverdeling in een gezin is vaak doorheen de jaren 'organisch' gegroeid. Herbekijk die taken in functie van wat jullie allebei graag doen. Zo wordt het afhandelen van het huishouden meer 'fun'.

Tip 5. Verdeel de taken op een eerlijke manier onder elkaar. Jullie geven een feestje: jij doet de inkopen en je partner kookt. Of jij maakt de kinderen 's morgens klaar voor school en hij vangt ze  's avonds op.

Tip 6. Organiseer regelmatig een meeting met je partner. Steek geregeld de koppen bij elkaar om de gang van zaken in je relatie of in je gezin te bespreken. Zo kun je de taakverdeling nog wat meer bijsturen zodat het huishouden op rolletjes loopt.

Tip 7. Hou elkaar op de hoogte over de veranderingen in de organisatie van je gezin. Deel de veranderingen in de organisatie en planning meteen mee: waar je zijn favoriete zomerhemd hebt gelegd, waarom je dochter op woensdag gaat zwemmen in plaats van op zaterdag.

Tip 8. Geef je partner een ruimte waar zijn of haar organisatiegewoontes je het minst storen. Zorg dat je elk een eigen werkruimte hebt, een eigen kleerkast of een eigen reiskoffer.

Tip 9. Moedig elkaar aan. Laat je partner regelmatig weten dat je blij bent met zijn of haar inzet.

Tip 10. Gebruik humor en relativeer. Kijk voortaan met een andere bril naar de zogenaamde mankementen in de organisatiestijl van je partner. Je zult zeker ook positieve elementen ontdekken.

Happy Valentine

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio