De ‘Dwars door het Hageland’, de wielerwedstrijd voor renners Men Elite UCI 1.2, gaat zijn zevende editie in en is ondertussen tot een alom bekend en gewaardeerd sportgebeuren in het Hageland uitgegroeid.Op Paasmaandag, meer bepaald op 9 april 2012, rijden de Elites een parcours van 174,2 km.

“Na de prachtige 6 vorige edities met telkens een ander weertype, zijn we trots dat we de inwoners van het Hageland terug kunnen trakteren op een sportief en indrukwekkend koersgebeuren. Ditmaal vindt het zelfs plaats op een dag waarbij iedereen de kans heeft om van het sportief schouwspel te genieten, namelijk Paasmaandag. Voor deze koers door het mooie Hageland schreven heel wat ploegen in, waarvan er 33 (het maximum toegelaten aantal) werden weerhouden. Hieronder bevinden zich 1 professionele continentale ploeg, 16 continentale ploegen en 16 ploegen Elite en Beloften z.c. met internationaal profiel”, meldt vorzitter Erik Mues.

Het bestuur werd afgelopen jaar gewijzigd. Er was nood aan een kracht die er ook wou voor gaan. De Langdorpse arts Geert Massant werd gevraagd om het team te versterken en die hapte toe en kreeg de functie van secretaris toebedeeld.

“Ons bestuur heeft met de komst van Geert Massant nu een sterk team dat vereist is om dergelijk groots evenement op te zetten. Er komt namelijk heel wat kijken bij dergelijke organisatie, maar het loont de moeite als we merken dat de sportliefhebbers in het Hageland van een aangenaam sportgebeuren kunnen genieten”, vertelt Technisch Coördinator Wim Ruelens.

Deze zevende editie vat om 13.30u aan met een fictieve start op de Sint-Niklaasberg en gaat officiëel van start om 13.35u op Nieuwland. Het parcours met één grote ronde van 90,2 km en 6 locale ronden van telkens 14 km belooft alvast een spannend wielergebeuren.

Wedstrijdparcours
Het parcours van de 7de editie van de ‘Dwars door het Hageland’ doet niet minder dan 26 gemeenten aan. De wielrenners kunnen over een afstand van 147,2 km kennis maken met het gevarieerde landschap, met enkele venijnige hellingen, van het Hageland. De renners nemen om 13.30u een aanloopstart op de Sint-Niklaasberg richting Nieuwland, waar de officiële start gegeven wordt. Na het afleggen van de grote ronde door de 26 gemeenten van het Hageland en terugkeer in Aarschot, vatten de renners het criteriumgedeelte aan. Hierbij rijden ze zes keer van Aarschot naar Rillaar en terug via ondermeer de vernieuwde Grote Markt naar de Diestsesteenweg (Elektro Mues). Het wordt allicht een spannend einde aan de Bonewijk.
Een kaartje van het af te leggen parcours vind je tussen de foto's bij dit artikel.

Doorkomsten:
 De 26 (deel)gemeenten die de 'Dwars door het Hageland' aandoet zijn respectievelijk:
Aarschot - Gelrode - Nieuwrode - Sint-Pieters-Rode - Kortrijk-Dutsel - Lubbeek - Kerkom - Kumtich - Roosbeek - Boutersem - Lovenjoel - Bierbeek - Opvelp - Willebringen - Meldert - Hoksem - Kumtich - Vissenaken - Bunsbeek - Glaabbeek-Zuurbemde - Kapellen - Kersbeek-Miskom - Waanrode - Bekkevoort - Scherpenheuvel - Rillaar.
Een overzicht van de doorkomsttijden vind je op de website van deze koers.

Tussentijdse koers
Om 13.00 u vertrekt op de Bonewijk de afwachtingswedstrijd voor junioren. Deze knapen leggen een parcours af van 84 km, namelijk 6 plaatselijke rondes van 14 km. De aankomst van het jong wielergeweld wordt om 15.15u verwacht. 

Wielertoeristenclassic
Ook  de wielertoeristen kunnen zich op deze Paasmaandag uitleven. Aan de tent van de Bonewijk vertrekt om 8.00u stipteen begeleide rit. Inschrijven kan in de tent op de Bonewijk van 7.30u tot 7.50u. Deze semi-klassieker doet een afstand van 91 km aan. De begeleiding wordt verzorgd door de Knoetbikers, politie, een pilootwagen en een bezemwagen. Elke deelnemer ontvangt een aandenken. 

Meer info: www.dwarsdoorhethageland.be .
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio