Uniek dienstenpakket voor nieuwe serviceflats

Oud-Turnhout - Woonzorgcentrum 't Smeedeshof bouwt aan 64 nieuwe serviceflats op het terrein naast het rusthuis. 24 van die flats zijn klaar en worden vanaf deze week in gebruik genomen. Nieuw aan de serviceflats is het extra dienstenpakket dat vrij uniek is in België. De bewoners beschikken over een kapsalon, een pedicure, fitnesscentrum en een eigen lounge. 't Smeedeshof biedt 50 gloednieuwe diensten aan voor de bewoners van de serviceflats.

Met 152 bewoners is het Smeedeshof een van de grootste woonzorgcentra in Vlaanderen. Naast het huidige rusthuis bouwt Armonea, eigenaar van 't Smeedeshof, een nieuwe vleugel met 64 serviceflats. 'Daarvan zijn nu 24 flats klaar voor gebruik', zegt Koen Van Meensel van 't Smeedeshof. 'De officiële opening vindt wel pas plaats eind juni als ook de andere 40 flats klaar zullen zijn.'

In totaal komen er 64 nieuwe serviceflats op het terrein. Elk van die serviceflats biedt plaats aan maximaal twee personen. Ouderen vanaf 65 jaar kunnen er zelfstandig wonen terwijl ze genieten van dezelfde onafhankelijkheid als thuis. Tegelijk is de dienstenflat veilig, comfortabel en aangepast aan de speciale noden van senioren. De badkamer en het sanitair zijn voorzien van de extra steunmaterialen en het verplegend personeel van het naburige rusthuis is vlakbij voor noodgevallen. 'Alle flats zijn uitgerust met een noodknop zodat bewoners het woonzorgcentrum kunnen bereiken voor medische hulp', legt Koen Van Meensel uit.

Extra diensten

Nieuw aan de serviceflats van Smeedeshof is het bijzondere dienstenpakket. Behalve de gebruikelijke service plant het Smeedeshof nog 50 extra diensten voor zijn bewoners. Zo komt er ondermeer een kapsalon, een fitnessruimte, een bibliotheek en lounge. Het à la carte restaurant zal werken met streekproducten en voorziet elke dag een wisselend menu.

't Smeedeshof heeft ook een hele reeks gloednieuwe activiteiten klaar staan voor senioren. Zoals een wijnproeverij, een uitstap naar de plaatselijke appelboer en een workshop gezond koken. Koen Van Meensel: 'Ook aan de kleinkinderen van onze bewoners hebben we gedacht. Die kunnen samen met hun grootouders naar het kindertheater Bizzar komen kijken. Een interactief stuk dat een band schept tussen jong en oud.'

Het Smeedeshof wil senioren kans geven luxueus ouder te worden. 'We willen onze bewoners een totaalpakket aanbieden', aldus Koen Van Meensel. 'Mensen krijgen natuurlijk kans om zelf te kiezen of ze hiervan gebruik willen maken. Maar de mogelijkheden zijn er!' Het concept is voorlopig uniek in Vlaanderen, maar zorgorganisatie Armonea wil het idee ook elders overnemen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio