Stad Aarschot schenkt nieuwe ziekenwagen

Stad Aarschot schenkt nieuwe ziekenwagen

van links naar rechts een medewerker van vzw Ziekenwagen Aarschot, directeur Jonathan Gijbels en burgemeester André Peeters bij de nieuwe ziekenwagen. Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Om een goede dringende hulpverlening aan de burgers te garanderen moet men op een goed uitgeruste ziekenwagendienst kunnen rekenen. De oude ziekenwagen van vzw Ziekenwagen Aarschot was dringend aan vervanging toe en daarom maakte het stadsbestuur geld vrij en zorgde voor een nieuwe ambulance.

De vzw Ziekenwagen Aarschot heeft zelf onvoldoende financiële middelen om een nieuwe ziekenwagen aan te kopen. Zo'n nieuwe ambulance kost al snel 125.000 euro. 

Vorig jaar werd een samenwerkingsakkoord afgesloten tussen vzw Ziekenwagen Aarschot en het Rode kruis Aarschot om nog beter samen te werken. Burgemeester André Peeters drong aan op een nauwere samenwerking tussen deze 2 hulpdiensten, waarbij afspraken vastgelegd werden over het uitwisselen van materiaal (zuurstof, brancards…), personeel en ziekenwagens, wanneer één van de partijen in moeilijkheden zit.

Het stadsbestuur van Aarschot apprecieert de initiatieven van vzw Ziekenwagen Aarschot en kende daarom een betoelaging van 95.000 euro toe, zodat de vzw een nieuwe ziekenwagen kon aankopen. De nieuwe ziekenwagen wordt vanaf heden ingezet om de inwoners van Aarschot bij te staan in noodsituaties.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio