Zondag is het Erfgoeddag in Bonheiden en Rijmenam

Zondag is het Erfgoeddag in Bonheiden en Rijmenam

Foto: dvdb

Bonheiden - Zondag is Rijmenam de "place to be" voor de start van Erfgoeddag. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook deelnemen aan de "Heldenwandeling"in Bonheiden.

Op zondag 22 april wordt met Erfgoeddag de aftrap gegeven van het nieuwe toeristisch seizoen. De "place to be" is Rijmenam met de opening van het Heemmuseum 't Smiske in de Hoogstraat, Kantcentrum 't Ordinaaltje in het Oud-Gemeentehuis in Sint-Maartensberg en Heemkring 't Kaaskot op de ambachtenmarkt in Rijmenam.

Tegelijkertijd wordt in Rijmenam-Centrum de planten-en rommelmarkt gehouden en kan men heerlijke gerechten proeven in de verschillende restaurants op het Stationsplein.

Om 14 u begint op het kerkplein in Bonheiden een begeleide Pasar-wandeling "Bonheidense helden". Langs rustige wegen en onbekende stukjes Bonheiden kom je meer te weten over Staf Gillé, een oorlogsmonument herinnert aan bekende en onbekende helden, oudstrijders krijgen een aparte plaats op de begraafplaats en een monument verwijst naar gesneuvelde boerenkrijgers. En dan zijn er nog de verhalen rond de ijsjesboerderij en het kasteel.

Deze wandeling kan men ook op eigen tempo ondernemen. De routebeschrijving is gratis te verkrijgen in GC 't Blikveld.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio