Pierkespark ontvangt eigentijds cultuurfestival

FOTO: Het hele weekend kleur en klank op Zaradi Tebe

Dit weekend kun je van 's middags tot middernacht terecht in het Pierkespark in de Brugse Poort voor Zaradi Tebe, een bruisend, eigentijds cultuurfestival vol poëzie, performances, muziek, visuals, straattheater, troubadours, beeldende kunst, spoken word en live art in progress. Wij gingen zaterdagmiddag alvast een kijkje nemen.

Het is het Gentse dichterscollectief De Wolven Van La Mancha dat het cultuurfestival voor de tweede jaar op rij organiseert. De organisatie draagt de ecologische gedachte hoog in het vaandel en pakt het festival 'duurzaam' aan. Dat geeft de locatie al aan - Het Pierkespark is een groene long midden in een drukke volksbuurt - maar een deel van de energiebehoefte wordt opgewekt door zonnepanelen, er zijn ecologische toiletten, wisselbekers en er is vegetarische catering op basis van biologisch verantwoorde ingrediënten.

Op het programma staan twee podia die op zaterdag en zondag van 12 uur 's middags tot 's avonds muzikanten en spoken word performers zullen ontvangen. Zaterdag zorgden onder andere Reena Riot en ABN al voor de muziek. Zondag staan onder andere Pablo Casella (15.30u), Lightnin' Guy & Tiny Legs Tim (19.30u) en Rauw en Onbesproken (21u) op het programma.

Op het poëziepodium staan de beste dichters en spoken word performers, zowel uit binnen- (De Wolven Van La Mancha zelf, uiteraard) en buitenland. Alles is bovendien helemaal gratis.

Het volledige programma van Zaradi Tebe kun je op de website bekijken. En Zaradi Tebe, tenslotte, dat betekent 'omwille van jou' in het Sloveens.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio