Twee opvarenden raken gewond bij ongeval met zeilbootje

OOSTENDE - Zaterdagnamiddag is een kleine zeilboot met twee opvarenden in moeilijkheden geraakt voor de kust van Oostende, ter hoogte van de Halve Maansite aan de Oosteroever.

Een getuige aan land zag dat het vaartuig kapseisde en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. ‘De reddingsactie, gecoördineerd door het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum, verliep vlot’, aldus brandweerluitenant Gilbert Salliau. ‘Duikers van het Oostendse korps en een vaartuig van de scheepvaartpolitie waren vlug bij het bootje om de twee jongemannen tijdig in veiligheid te brengen.’

Pieterjan Boucneau (17), lid van de jachtclub OSRC, was die namiddag met zijn vriend gaan zeilen, maar werd waarschijnlijk verrast door de sterke wind. Zij slaagden er niet meer in om het bootje, een 420, recht te krijgen. Bij het ongeval raakte Boucneau licht gewond aan het been.

Zijn vriend vertoonde onderkoelingsverschijnselen en was half bewusteloos toen de duikers hem uit het water haalden. Beide twintigers werden naar het AZ Damiaan overgebracht.

Het was Gilbert Boucneau, de vader van Pieterjan die het bootje terug aan land bracht: ‘Het is de eerste keer dat zoiets voorvalt met Pieterjan. Hij is nochtans een ervaren zeiler. Gelukkig raakte hij maar licht gewond’.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio