Nieuw bloemenfestival in september

Nieuw bloemenfestival in september

Foto: if gemeente Koksijde

Koksijde - Van 6 tot 10 september vindt op de site van het gemeentehuis in de Zeelaan een nieuw, groot bloemenevenement plaats. Op 'Koket Koksijde Floralia' zullen creaties van eigentijdse florale kunst worden tentoongesteld.

Ides Leys, diensthoofd groendienst, en Neal Baelen, diensthoofd technieken, zitten volop in de voorbereidingsfase van het project.
Al in 2007 kreeg Ides de vraag om iets nieuws rond “bloemen” te creëren in de gemeente. Even werd de piste van een bloementapijt voor het gemeentehuis bewandeld, maar daarmee lok je geen nieuw publiek, vond men. Bedoeling was ook om een meerdaags evenement te organiseren. Zo kunnen meer mensen genieten en is het minder weerafhankelijk. De investering is  niet gering. Het evenement zou daarom om de drie jaar plaatsvinden.

Het project

Alles vindt plaats op de site van het gemeentehuis, en er zijn twee aspecten. Voor het outdoorluik (Theaterplein) legt de gemeentelijke groendienst een volledige duin aan op het Theaterplein met bomen, duin- en helmplanten, houtbussels en zo meer. Daartussenin komen 18 strandcabines. De bloemen komen uit de veiling van Aalsmeer. 18 meester-floristen gaan er hun creatieve gang in hun eigen cabine. Het zijn bijna allemaal West-Vlaamse bloemkunstenaars, ook alle bloemenhandelaars van Koksijde werken mee.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio