Vijftig groepen op Xbeach festival

Koksijde - Vorig jaar had de organisatie Xbeach zijn eerste geslaagde editie als volwaardig festival in Koksijde erop zitten. Plaats van het gebeuren was het terrein van het munitiedepot aan de Langeleedstraat in Wulpen. Van donderdag 2 tot zondag 5 augustus slaat Xbeach op diezelfde plaats opnieuw zijn tenten en podia op. Op een 4-tal dagen tijd passeren liefst een 50-tal groepen de revue.

Xbeach verhuist dit jaar naar een weekend later om niet in het vaarwater van Tomorrowland te zitten, en ook de Beach party van de scouts te ontwijken. Xbeach profileert zich nog meer als familiefestival met een strand, een X-markt, een mini X-kindertuin en heel wat meer voor jong en oud.
De affiche heeft een overheersende West-Vlaamse knipoog. Dit jaar zijn de absolute toppers: Daan, Vengaboys, 't Hof van Commerce, Preuteleute, Bulls on parade, TLP, Murdoc, Eptic, Da boy Tommy & Da Rick en ook heel veel lokale talenten van hier.
The Shrimpy stage zit in de grote tent met de optredens van de artiesten en vooral ook Focus on the 90s op vrijdag.
In de Octopussy stage wordt menig deejay verwelkomd. Zaterdag komt het fonkelnieuwe concept van Serious beats. Ze brengen de exclusiviteit van het label, bekend van de beste house music doorheen de jaren. Serious beats is ver buiten de grenzen gekend en is de absolute trendsetter.
Pirate beach zal steevast zorgen voor het zand-tussen-de-tenen-gevoel.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio