Inspraak in bouw nieuw woonzorgcentrum door "Ge-stoel-d"

Sint-Katelijne-Waver - Het woonzorgcentrum heeft op een interessante manier ook haar bewoners betrokken bij de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum. Dat gebeurde via de tentoonstelling "Ge-stoel-d", die nog tot 1 oktober kan bekijken in de inkomhal van het woonzorgcentrum in de Wilsonstraat.

In 2014 komt er in Katelijne een nieuw woonzorgcentrum. Begin januari werden er een paar vergaderingen georganiseerd waarop iedereen ideëen kon aandragen over hoe het nieuwe centrum er zou kunnen uitzien.

"Iedereen kreeg de kans om met voorstellen te komen", vertelt directrice Maddy Vandenbergh. "Daaruit is het idee gekomen om er een speciale tentoonstelling aan te wijden. Er is o.a. ook fotomateriaal van Fons Busschots over het oude rusthuis."

Tijdens de denkdagen met de medewerkers was de 'stoel' het symbool. Elke medewerker vertelde vanop zijn of haar stoel en vanuit zijn of haar kijk hoe het woonzorgcentrum zich kon profileren in de komende jaren. Zoveel stoelen, als medewerkers en evenveel meningen. Elke mening was gestoeld op het idee om van het woonzorgcentrum Sint-Elisabeth nog meer een plaats te maken waar het goed is om te wonen, te leven, te werken en waar de bewoner centraal staat.


Het creatief project met de leuke inspirerende kleuren van de stoelen uit residentie Offendonk is een idee van Gerda Van Zeebroeck, vormingscoördinator OCMW. Zij realiseerde dit samen met Chris Van Camp en Stéphanie Dils, animatoren in het woonzorgcentrum.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio