Het Bonheidansfestival brengt wonderlijke acts op het podium

BONHEIDEN - Met een speciaal optreden voor de prominenten, sponsors en gastouders toonden de dansers donderdagavond in prachtige kostuums hoe de volgende optredens er zullen uitzien. En dat is een aanrader. Het Bonheidansfestival brengt dit jaar wonderlijke acts op het podium.

De jongste Krekeltjes gaven al eerder een vertederend optreden in het Imeldaziekenhuis en de oudere mensen konden ook al genieten van de Nederlandse versie van gekende folkloredansen.

Maar wat de Jakoetiërs uit het hoge noorden van Rusland ten beste gaven was in Bonheiden nog niet eerder getoond. Het Staatskoor Tuymaada is dan zelfs nog geen dansgroep, maar een koor van uitzonderlijke kwaliteit dat gewoonlijk de podia van wereldsteden aandoet.

Het Turkse Befad en de groep Paraguay ' été maken alles waar  wat men van een folkloregroep mag verwachten:  emotie, ritme en authenticiteit. Nog leuker werd het toen ook de gastouders bij de dansen werden betrokken.

Shaka Zulu was reeds eerder te gast bij de Krekels. Ze zijn de enige groep die er ooit in geslaagd is een gat in het podium te dansen. Het enthousiasme waarmee ze donderdag  het podium betraden, doet vrezen dat het dit jaar weer kan gebeuren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio