Zoektocht naar partners voor herdenking 100 jaar WOI

Aarschot in WOI Foto: Stad Aarschot

Aarschot - De stad Aarschot organiseert een participatiemoment voor de herdenking van WOI

In 2014 herdenkt de stad Aarschot de Eerste Wereldoorlog. Als martelaarstad kreeg Aarschot het enorm hard te verduren tijdens deze periode. De stad wil de herdenking van de Eerste Wereldoorlog niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

WOI in Aarschot
Alexander Powell, een Amerikaanse oorlogscorrespondent van ‘The New York World’, was één van de eerste buitenlanders die de stad Aarschot tijdens de Eerste Wereldoorlog bezocht. Zijn woorden zijn veelzeggend: “In many parts of the World I have seen terrible and revolting things, but nothing so ghastly, so horrifying as Aerschot”.

"Het thema ‘Eerste Wereldoorlog’ vraagt een breed gedragen herdenking. De stad Aarschot wil dan ook samen met verschillende partners en geïnteresseerden aan de herdenking werken. Aan de hand van een participatiemoment willen we alle geïnteresseerden met ideeën voor de herdenking van WOI in Aarschot verzamelen.
Hiertoe wordt op  donderdag 25 april 2013 om 20 uur in de Gasthuiskapel van CC Het Gasthuis (Gasthuisstraat 22 - 3200 Aarschot) een participatielmoment  georganiseerd. Het begint met een plenair gedeelte van ongeveer 30 minuten, gevolgd door 2 brainstormsessies van telkens 25 minuten. We nodigen alle geïnteresseerden hierop uit", vertelt schepen van cultuur Steven Omblets (CD&V).

Programma:

- Plenair gedeelte van 30 minuten met verwelkoming door schepen van Cultuur en Evenementen Steven Omblets, een relaas van de feiten van toen door Paul De Keulenaer (Herdenkingscomité WOI-Aarschot) en een overzicht van de samenwerkingsverbanden en de doelstellingen door cultuurbeleidscoördinator Dries Peeters.

Brainstormsessies
De aanwezigen kiezen twee thema’s uit de vier vooropgestelde thema’s. In een kleinere groep denken ze, in het kader van de herdenking van WOI na over wat de stad Aarschot met de volgende thema’s kan doen:
- Onderwijs en Jeugd
- Toerisme en Ondernemen
- Evocatie
- Kunst, Cultuur en Verenigingsleven

Meer info:  100jaaroorlog@aarschot.be  of   Tel: 016 56 84 51

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio