SAP laakt grote winsten van Alstom Belgium bij aanvraag Renaultprocedue

N.a.v. de aangekondigde afvloeiing van jobs bij Alstom –Muizen/Charleroi vindt de Socialistische Arbeiderspartij(SAP)-Mechelen dat er geen enkele job mag verloren gaan. Deze linkse politieke organisatie kon de jaarrekeningen van de afgelopen 5 jaar inkijken en kan alleen maar vaststellen dat er alleen al in het boekjaar 2011-2012 alleen al 11.660.000 € winst is geboekt bij Alstom Belgium.

Denise VdB

“Ontslaan als de winst zo hoog is…dat is geen werk” zegt de SAP.

De SAP voerde een tijdje geleden kampanje onder de naam “Recht op werk. Verbod of afdankingen”. De rekeningen van Alstom bewijzen de stelling dat er een verbod moet komen op afdankingen, om te beginnen voor die bedrijven die winst maken. Vorig jaar nog werden de aandeelhouders van Alstom reeds verblijd met een verhoging van het uitgekeerde dividend. “De werknemers krijgen nu de rekening gepresenteerd van een op winsthonger belust management” aldus Bruno De Wit van de SAP-Mechelen die de rekeningen kon inkijken.

De SAP publiceert op haar site o.a. over de jaarrekening en het gebrek aan industrieel diversiteitsbeleid bij de multinational Alstom.

“Wij staan volledig achter het personeel van Alstom, of zij nu hier in Muizen werken of in Charleroi” zegt Bruno De Wit, die verwijst naar de vakbonden bij Alstom die duidelijk stellen dat ze één geheel vormen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus