Dag van de Culturele Site startschot voor abonnementenverkoop

Dag van de Culturele Site startschot voor abonnementenverkoop

Start voor abonnementenverkoop op de dag van de Culturele Site Foto: CC Het Gasthuis

Aarschot - De Dag van de Culturele Site op zaterdag 8 juni 2013 wordt dé hoogdag voor alle cultuurliefhebbers. Om 10 uur geeft CC Het Gasthuis het startschot voor de jaarlijkse abonnementenverkoop voor het nieuwe culturele seizoen 2013-2014. ’s Avonds wordt het culturele seizoen 2013-2014 feestelijk afgesloten met optredens in de museumtuin.

Ben je benieuwd naar het verloop van de abonnementenverkoop voor het culturele seizoen 2013-2014 en vraag je je af hoe het dit jaar in zijn werk zal gaan en of je ’s nachts voor het blauwe poortje moet kamperen? Maak je geen zorgen, het stadsbestuur belooft dat alles op wieltjes zal lopen.

Online abonnementenverkoop
De online abonnementenverkoop gaat van start op zaterdag 8 juni 2013 om 10 uur. Het computersysteem bepaalt de plaatsen volgens het principe ‘Best Available Seat’. Na de online bestelling kan je een bonnetje afdrukken voor een gratis glaasje cava of fruitsap tijdens het afsluitfeest. Het afsluitfeest vindt plaats vanaf 19 uur in de museumtuin.

Hoe online reserveren?
Op de website van CC Het Gasthuis vind je een beknopte handleiding. Je kan ook deelnemen aan de infoavond op donderdag 30 mei of op dinsdag 4 juni 2013 telkens om 20 uur in de theaterzaal van CC Het Gasthuis. Tijdens de infoavonden zorgt CC Het Gasthuis ervoor dat alle aanwezigen de online boeking onder de knie krijgen. Een account aanmaken kan pas tijdens de werkelijke ticketaankoop.

Thuis geen computer met internetverbinding?
Op 8 juni 2013 kan je vanaf 9 uur in het computerlokaal van de bibliotheek (2de verdieping) terecht zodat je stipt om 10 uur kan starten. Je kan tot 16.30 uur op begeleiding rekenen. Na je online bestelling ontvang je een jeton voor een gratis glaasje cava of fruitsap tijdens het afsluitfeest.

Wat als er iets fout loopt met de online verkoop?
Indien er zich toch problemen stellen met de online verkoop, dan kan je met je ingevulde bestelformulier vanaf 14 uur terecht in CC Het Gasthuis. Vanaf 14 uur delen ze aan het blauwe poortje volgnummers van CC Het Gasthuis uit. Andere volgnummers gelden niet. Bij regen is de ingang via de hoofdpoort van de Gasthuiskapel. De abonnementsaanvragen worden in volgorde van ontvangst verwerkt. Bestelformulieren die ze op de startdag ontvangen, krijgen voorrang op de formulieren die per post of per e-mail toekomen.

Het CC wil zoveel mogelijk mensen de kans geven een abonnement te bestellen. Daarom aanvaarden ze op de startdag slechts 2 bestelformulieren per persoon. Het bestelformulier is bruikbaar voor maximum 10 personen. Bij regen is de ingang via de hoofdpoort van de Gasthuiskapel.

Meer informatie over het invullen van het bestelformulier vind je onder ‘Praktische info’ in de jaarbrochure 2013-2014. De klanten van CC Het Gasthuis ontvangen de brochure in hun brievenbus tijdens de week van 20 mei 2013. Vanaf de week nadien kan je de jaarbrochure ook aan de balie van CC Het Gasthuis verkrijgen.

Verkoop losse tickets
Losse tickets voor de programmatie 2013-2014 kan je vanaf 1 augustus 2013 online bestellen of aan de balie van CC Het Gasthuis kopen. Vanaf 1 augustus 2013 kan je ook wijzigingen in verband met gereserveerde voorstellingen doorgeven.

Opgelet
• Tijdens het seizoen 2013-2014 kan je je tickets niet meer omruilen.
• Tickets worden ook niet terugbetaald, tenzij het over een afgelaste productie gaat, waarvan je op de hoogte gebracht wordt.
• Bij reservatie van abonnementen mag het aantal losse tickets per voorstelling het aantal gevraagde abonnementen niet overschrijden. Bij voorstellingen die 2 keer opgevoerd worden, duid je best aan of je een voorkeursdatum hebt of dat beide data voor jou passen. Extra bestelformulieren kan je aanvragen aan de balie of zelf kopiëren.

Afsluitfeest seizoen 2012-2013
Vanaf 19 uur kan je in de museumtuin een optreden van de retroband ‘Along comes Mary’ meepikken. Nadien houdt dj Steve de ambiance erin met swingende muziek. Kleed je in retrostijl (jaren ’30-’50) en haal je (vintage) dansschoentjes maar boven!

De hongerigen spijzen
In het Stedelijk Museum kan je vanaf 19 uur terecht voor lekkere gerechten op basis van het streekbier Aarschotse Bruine.

In een notendop
De Dag van de Culturele Site gaat door op zaterdag 8 juni 2013. Om 10 uur start de online abonnementenverkoop. Het computerlokaal van de bibliotheek staat vanaf 9 uur ter beschikking. CC Het Gasthuis is dan nog gesloten.

Vanaf 19 uur sluiten we het culturele seizoen 2012-2013 feestelijk af in de museumtuin met optredens van ‘Along comes Mary’ en dj Steve. Vergeet je retrolook niet.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio