Snoezekado is best verlichte handelszaak Sint-Rochusgebeuren 2013

Elite maakte er weer werk van Foto: Stad Aarschot

AARSCHOT - Net zoals voorgaande edities werd ook dit jaar weer een wedstrijd georganiseerd voor de best verlichte zaak. Heel wat handelaars haalden hun creativiteit ten top.

Op donderdagavond 15 augustus 2013 werd naar jaarlijkse traditie de elektrische verlichting gedoofd in Aarschot-centrum en omgeving. De Sint-Rochusverlichting editie 2013 werd weer een succes en bracht een massa bezoekers op de been.

Ook dit jaar werd de formule ‘Best verlichte handelszaak' georganiseerd. Een 20-tal handelaars toverden hun etalages en gevels om tot echte blikvangers. De inzet en creativiteit van de Aarschotse handelaars viel duidelijk in de smaak bij het publiek. Een 200-tal bezoekers van de Sint-Rochusverlichting brachten hun stem uit en deponeerden hun beoordelingsformulier voor de wedstrijd ‘Best verlichte handelszaak 2013’ in de dropboxen. Op 16 augustus 2013 werd de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt in ’t Bruine Café.

‘Snoezekado’ van Christ’l Mailly mag zich terecht de winnaar noemen. Haar imitatie van ’t Bruine Café, met levende figuranten en échte Aarschotse Bruine, kon heel wat Aarschottenaren bekoren. Op de tweede plaats eindigde bloemenzaak ‘In ’t blommeke’ van Diane Verbinnen, op de voet gevolgd door kapperszaak ‘Elite. Ze maakten er een mooie editie van’, vertelt Steven Omblets, schepen van toerisme (CD&V).

De foto van de winnende handelszaak zal, samen met de foto’s van alle deelnemende
handelszaken, een jaar lang op een groot uithangbord in de stad prijken. De andere deelnemende handelszaken zijn Cutting Edge tattoo, frituur Marina, Bazar Apart, juwelierszaak Helga Verlinden, Deca Herenmode, optiek De Putter, Stationsbuffet Aarschot, Berten fotografie, Brasserie De Zwaan, Jetaircenter Aarschot, Kre-Ann, Mare Tours Thomas Cook Travel Shop, Aurantium Aveda Cityspa-shop, Barbaget, Standaard Boekhandel, Landelijk Dienstencoöperatief, Belfius bank en Fotografie Isabelle.

'Het mag gezegd: Aarschot kan terugblikken op een geslaagde Sint-Rochusverlichting 2013', besluit schepen Omblets.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio