Felicitaties voor 100ste verjaardag

Felicitaties voor 100ste verjaardag

Gelukwensen voor honderd jaar geworden fietsenmaker Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Fons Alaerts vierde op 12 september 2013 zijn 100ste verjaardag. Het stadsbestuur ging hem op 13 september 2013 persoonlijk feliciteren met deze opmerkelijke leeftijd.

Fons Alaerts is geboren en getogen in Wolfsdonk. Hij zag er het levenslicht op 12 september 1913. Nu honderd jaar later woont hij er nog steeds. Fons is weduwnaar van Jeanne Peeters en heeft 2 dochters, Rita en Lea Alaerts en 4 kleinkinderen. De inwoners van Wolfsdonk en omgeving kennen Fons als de fietsenmaker van Wolfsdonk-dorp. Meer dan 80 jaar lang maakte Fons er fietsen en ook nu nog helpt hij af en toe fietsers met een platte band verder.

'Dochter Lea was verschillende jaren Belgisch kampioene in de sprint van 100 meter en 200 meter. Ze nam zelfs deel aan de Olympische Spelen en belandde in de finale van de 4 x 400 meter. Lea heeft dit talent zeker van geen vreemden. Toen Fons in zijn jeugdjaren voetbal speelde, kon niemand hem volgen. Zo snel was Fons', vertelt burgemeester André Peeters (CD&V).

Zijn verjaardag ging niet onopgemerkt voorbij. Burgemeester André Peeters, schepen van Burgerzaken Steven Omblets en schepen van Seniorenbeleid en Ouderenzorg Julia Mellaerts gingen hem persoonlijk feliciteren in naam van het stadsbestuur. Ze gaven hem bloemen en een foto van het nieuwe koningspaar. Het was de eerste foto van het nieuwe koningspaar dat het stadsbestuur van Aarschot mocht overhandigen.

Gedeputeerde Monique Swinnen overhandigde in naam van de provincie een medaille aan de jarige en wenste hem samen  met de rest van het gevolg nog vele jaren en een goede gezondheid toe.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio