Hageland vond beste hobbywijnmakers 2013

Hageland vond beste hobbywijnmakers 2013

De winnaars van de hobbywijnmakerswedstrijd 2011 Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Op zondag 29 september 2013 worden de beste wijnen van de Hagelandse hobbywijnmakers bekend gemaakt. In CC Het Gasthuis kan je niet alleen de prijsuitreiking meemaken, je kan er ook de wijnmakers ontmoeten en hun wijnen proeven.

Het Hageland ging op zoek naar de beste hobbywijnmakers en vond deze ook na selectie van de ingediende wijnen. Net zoals twee jaar geleden kregen de organisatoren, de bier- en wijngilde 't Alternatief, weer heel wat wijnen ingestuurd voor deze wedstrijd. De deelnemers konden meedingen in zes categorieën, namelijk druivenwijn wit-droog, druivenwijn wit medium en zoet, druivenwijnen rosé, druivenwijnen rood, fruitwijnen wit en fruitwijnen rosé of rood.

De drie beste wijnen per categorie krijgen  op zondag 29 september een prijs. Elke deelnemer van wie de wijn de beoordeling AA, A of B krijgt, ontvangt een oorkonde. Alle deelnemers krijgen een evaluatieverslag over hun wijnen.

De drie beste wijnen van elke reeks werden samen nog eens door een extra jury beoordeeld om de allerbeste wijn te selecteren over alle categorieën heen. Deze winnaar wordt eveneens op deze prijsuitreiking (om 16u) bekend gemaakt. Een weekendje in B&B de Paellepelhoeve in Nederhasselt wordt de beloning voor deze winnaar.  

Voor de wijnliefhebbers is op zondag 29 september 2013 de kapel van CC Het Gasthuis de place to be. Iedereen is er welkom vanaf 14u.

'De beste hobbywijnmakers' is een organisatie van Bier- en wijngilde 't Alternatief in samenwerking met de stad Aarschot, de Intergemeentelijke Culturele Samenwerking (IGCS) en de provincie Vlaams-Brabant.

Info: www.talternatief.net

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio