Koksijde herdenkt WO I

Koksijde herdenkt WO I

Foto: if gemeente Koksijde

Koksijde - Ook in Koksijde is men van plan om de Groote Oorlog te herdenken. Het belangrijkste aandeel van de gemeente was de aanwezigheid van een militair vliegveld en dat wordt in de kijker geplaatst.

Koksijde bevond zich tijdens WO I op een tiental kilometer achter het front. Het dorp was rustplaats voor de troepen, maar werd nu en dan door de Duitse artillerie beschoten.

'Het belangrijkste aandeel van Koksijde in WO I was evenwel de aanwezigheid van het militair vliegveld op en rond de site Ten Bogaerde', vertelt burgemeester Marc Vanden bussche (Lijst Burgemeester). 'Dit uitgestrekt terrein telde zowat vijftien loodsen en twintig barakken. Het belang van dit vliegveld als unieke locatie voor de eerste vestiging van de militaire luchtvaart in 1914-1918 mag niet onderschat worden. Daarom wil onze gemeente dit in 2014 op een gepaste manier herdenken.'
 

Het gemeentebestuur wil daarvoor samenmet de West Aviation Club en de Basis Koksijde van 1 tot 3 augustus 2014 een Fly In organiseren. Tijdens dit driedaagse evenement zullen historische vliegtuigen tentoongesteld worden, zullen er expo’s zijn over de Basis Koksijde en de rol van Koksijde in WO I. Er komt onder meer ook een heus historisch dorp.

Oproep

Hebt u archiefmateriaal in uw bezit over Koksijde en/of WO I, oude foto’s, voorwerpen, krantenartikels, brieven? Of kent u nog een sterk verhaal, overgeleverd in uw familie? Dan kan u de gemeentelijke dienst cultuur ongetwijfeld verder helpen bij de organisatie van dit evenement.Info:  cultuur@koksijde.be of 058-53 34 40.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio