Uniek naslagwerk van J. Devroey heruitgegeven

De Groote Oorlog in Aarschot in heruitgave

De Groote Oorlog in Aarschot in heruitgave

Johan Noppen (links) en fotograaf Berten Steenwegen met de heruitgave van Jozef Devroey toepasselijk bij het monument van martelaar Jozef Tielemans Foto: Dirk Van de gaer

Aarschot - Hét boek over de inval van de Duitsers in 1914 in Aarschot werd herschreven en terug uitgebracht naar aanleiding van 100 jaar-herdenking in 2014. Het unieke werk van priester Jozef Devroey, wat aangepast aan spelling en stijl en aangevuld met enkele recent ontdekte documentatie en mooie foto's is nu al te koop.

In 2014 wordt er op nationaal vlak heel wat georganiseerd ter herdenking van 100 jaar begin van de Eerste Wereldoorlog. In heel wat steden en gemeenten zijn er al allerlei activiteiten in volle voorbereiding en zetten heel wat mensen zich volop in om deze belangrijke gebeurtenis te herdenken. Zo ook in Aarschot, één van de martelaarsteden.

Er worden in de Demerstad allerlei herdenkingsplechtigheden georganiseerd met de gebeurtenissen rond 19 augustus 1914 in de kijker. Er werden ondertussen ook initiatieven opgezet om verhalen en gebeurtenissen uit deze oorlog te boek te stellen. Allen zijn ze geïnspireerd op het werk van priester Jozef Devroey, die in zijn boek "Aarschot op woensdag 19 augustus 1914" zeer gedetailleerd de dramatische gebeurtenissen en de gevolgen ervan weergaf.

Naar zijn wens, werd door Johan Noppen het boek opnieuw uitgebracht, herschreven met aanpassing van stijl en woordgebruik. Tevens werden enkele nieuw ontdekte stukken aan het boek toegevoegd, maar met respect voor de originele uitgave. Fotograaf Berten Steenwegen zorgde voor een aanvulling van het boek met foto's, wat het verhaal nog duidelijker maakt voor de lezer.

Het naslagwerk, 159 bladzijden rijk aan tekst en foto's, is te koop aan 15 euro in de Standaard Boekhandel, de Scheve Schaats, café Den Ouden Tijd en bij Foto-atelier Berten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio