Yves Segers en Nite Spirit zorgen voor ambiance met het carnavalsweekend.

Mechelen - De carnavalsvieringen naderen overal te lande hun hoogtepunt. Zo ook in Mechelen waar tijdens het weekend van 22 en 23 maart de carnavalsactiviteiten op het programma staan.

Op zaterdagavond staat er een ambiancevolle showavond op het programma. De showavond gaat door in Cultuurcentrum Mechelen aan de Minderbroedersgang 5 en vangt aan om 21 u. De Limburgse André Van Duin, Yves Segers en Nite Spirit zorgen voor de ambiance.

Begonnen als zanger van Toast en sinds 1993 op de solotoer, schreeuwt Yves het nog steeds van de daken. Ondertussen heeft hij al heel wat hits op zijn naam staan en als ambiancebrenger bouwt hij maar al te graag een feestje.

Jean-Paul Klinkers is al 30 jaar actief als de Limburgse André Van Duin. Hij brengt een muzikale parodie die met de nodige attributen en gekke bekken aaneen geweven is tot een komisch verhaal. Hij is dan ook een veelgevraagde artiest op tal van carnavalsactiviteiten in Vlaanderen en Nederland.

En natuurlijk mag, op een ambiance-avond als deze, de Mechelse groep Nite Spirit niet ontbreken. Zij brengen de beste covers van alle genres en voor elke leeftijd evenals heel wat eigen (Mechelse) nummers van de hand van Jo Swinnen.

Kaarten voor deze showavond kosten in voorverkoop € 12 en aan de kassa € 15. Zij zijn te bestellen bij de secretaris van het M.K.K.  Beerden Georges: Tel. 015/64.51.34 (na 18 u.) of via e-mail: snouky1@hotmail.com of bij de voorzitter Aerts Jean: Tel. 015/20.30.58. Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij Het Mechels Souvenierke – Steenweg 12 (onder den toren).

Carnavalsstoet

Op zondag trekt naar jaarlijkse traditie vanaf 15.11 u., voor de 42ste maal, de carnavalsstoet door de Mechelse centrumstraten. De vorming van de stoet gebeurt in de Lange Heergracht, Zwartzustersberg en Blokstraat. Verder wordt volgend parcours afgelegd: Veemarkt, Befferstraat, Grote Markt (kant stadhuis), Bruul, Vijfhoek, O.-L.-Vrouwstraat, Korenmarkt, Guldenstraat, IJzerenleen, Schoenmarkt, Grote Markt (kant post) en Fr. de Merodestraat waar de ontbinding van de stoet gebeurt.

Dit gebeuren heeft ontegensprekelijk enkele verkeersmaatregelen tot gevolg. Zo zullen al deze straten vanaf 11 u. parkeervrij gemaakt worden. Vanaf 12 u. zijn de straten waar de vorming gebeurt volledig verkeersvrij en het parcours is dit vanaf 14.30 u. Dit tot na de doorgang van de stoet omstreeks 18 u.

Een 25-tal groepen zullen de carnavalsstoet kleur geven. Speciale gast dit jaar is de reus Vaantjesboer uit Halle. Hij zal dit jaar een week vroeger uit zijn winterslaap gehaald worden om mee op te stappen in de Mechelse carnavalsstoet. Hij wordt begeleidt door de Confrérie van de Vaantjesboer. De reus is gezeten op een eiken vat waaruit het Halse Duivelsbier getapt wordt en uitgedeeld wordt tijdens de stoet.

Op de Grote Markt (kant post) zullen aan de tribune een aantal groepen een optreden verzorgen. Naast de tribune is er een ruimte voorzien waar rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen. Na de doortocht van de carnavalsstoet wordt een delegatie van de deelnemende groepen ontvangen op het Mechelse stadhuis.

Naar jaarlijkse gewoonte staat er een kleine carnavalskermis opgesteld van zaterdagnamiddag 22 maart t.e.m. woensdag 26 maart. Door de werken aan de Botermarkt zal de carnavalskermis, onder voorbehoud van een mogelijke wijziging, opgesteld staan voor het postgebouw.

Warm Welkom Weekend

Dit jaar vallen de activiteiten samen met het Warm Welkom Weekend van de Mechelse middenstand. Zo zullen heel wat winkels geopend zijn van 14 u. tot 18 u. en voorzien de handelscomités tijdens het weekend animatie in de winkelstraten. Kom genieten van de carnavalsfolklore en combineer het met een gezellig namiddagje winkelen.

Het carnavalsgebeuren is een organisatie van het Mechels Karnaval Komitee m.m.v. de stad Mechelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio