ghelamco arena is 'best stadium of the year'

FOTO. Buffalo's waren klaar voor een voetbalhoogdag

Het heeft niet mogen zijn: de late goal van Zulte Waregem deed zondagavond iets voor achten voor KAA Gent de deur van play-off 1 keihard dichtklappen. Het opmerkelijke enthousiasme van de voorbije dagen en de talrijke initiatieven in de aanloop naar de wedstrijd aller wedstrijden toont echter aan dat het Gentse voetbal meer dan ooit leeft. Fotograaf David Vanhecke mengde zich gisteren in de debatten in en om de Ghelamco Arena.

Topvoetbal blijft er tot nader order nog niet te zien, maar de Buffalofans mogen zich toch troosten met de titel 'Stadium of the Year 2013', die door de Ghelamco Arena werd binnengehaald. Ook de '2014 Interior Awards' van het Amerikaanse Contract Magazine vult de glazen prijzenkast van KAA Gent. Voor de match tegen Zulte Waregem gisteravond gaven Ghelamco-CEO Gheysens, architect Bontinck, KAA Gent-voorzitter De Witte en burgemeester Termont tekst en uitleg.

Ivan De Witte en burgemeester Termont schetsten nog eens het verhaal van de lange lijdensweg die aan de bouw van het stadion voorafging. Van de plotse inval van een medewerker vanTermont om naar de vroegere Groothandelsmarkt uit te wijken en het telefoontje naar De Witte, tot en met de ontmoeting met reddende engel en Ghelamco-baas Gheyssen op Waregem Koerse.

De verkiezing tot 'Stadium of the Year 2013' via de website StadiumDB.com door deelnemers uit meer dan 100 landen levert Ghelamco geen windeieren op. De West-Vlaamse firma kreeg na de bekroning wereldwijd al meer dan 40 aanvragen om nieuwe stadions te bouwen, waaronder een tiental in Europa. De Ghelamco Arena klopt in de verkiezing overigens de Tele2 Arena in Stockholm en het Husky Stadium in Seattle. Ook zes Braziliaanse stadions, gebouwd met het oog op het komende WK, moesten het afleggen tegen de Gentse voetbaltempel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio