NAVIGO brengt hommage aan kunstenaar Marcel Broodthaers

NAVIGO brengt hommage aan kunstenaar Marcel Broodthaers

Foto: if

Koksijde - Samen met EMERGENTgalerie in Veurne organiseert het NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum een hommage aan de fascinerende Marcel Broodthaers. Het project start op 4 april.

In het oeuvre van Marcel Broodthaers (1924-1976) is de zee prominent aanwezig. Het bekendste voorbeeld is ‘Grande casserole de moules’ (Grote mosselpot), een icoon van de hedendaagse kunst. Maria Gilissen, de weduwe van de kunstenaar, ontsluiert onbekende verbanden tussen Broodthaers en de zee. Ze maakte een zorgvuldige selectie van werken uit het museum en de collectie aanwezig in onze depots. Die museumobjecten worden in dialoog gebracht met het oeuvre van Broodthaers en andere kunstenaars, wat tot onverwachte interpretaties leidt. Boeken, dia-positieven,  film, foto’s, objecten en tijdschriften gaan in interactie met de vaste opstelling in het museum. Zo neemt Broodthaers ons mee op een bijzondere reis op de Noordzee.

Naast werk van Broodthaers is er ook werk te zien van Marcel Berlanger, Dirk Braeckman, Johan De Wilde, Loek Grootjans, Stijn Kriele, Sylvia Marechal en Yola Minatchy. In het NAVIGO-museum kunt u de hommage bezoeken tot 8 juni. In EMERGENTgalerie kan dat een dagje langer, tot 9 juni. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio