Fotokring Lux Nova opent tentoonstelling 'Gent, anders bekeken...'

Fotokring Lux Nova opent tentoonstelling 'Gent, anders bekeken...'

Foto: if

Gent - Koninklijke Fotokring Lux Nova pakt uit met 'Gent, anders bekeken...', een reeks originele foto's van de stad Gent. De vzw viert dit jaar zijn honderdjarig bestaan met een unieke tentoonstelling.

Voor de 'Eeuwfeesttentoonstelling' besloten de 22 leden van Lux Nova iets helemaal nieuws te doen. 'Aanvankelijk was de verleiding groot om ieder lid zijn twee beste foto's te laten uitvergroten,' klinkt het, 'maar dan zouden we onze bezoekers niets nieuws bieden.' En dus besloten de fotografen begin vorig jaar om aan een unieke fotoreeks te beginnen met de stad Gent als thema. Bekende en minder bekende stukjes Gent worden op de tentoonstelling op een originele manier in beeld gebracht.

'Gent, anders bekeken...' wordt op zaterdag 5 mei officieel geopend door burgemeester Daniël Termont, om 19u in de kelder van het Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24. De tentoonstelling loopt daar nog tot zondag 13 mei. De toegang is gratis. Zo lang de voorraad strekt, krijgt elke bezoeker bovendien een fotoboek met de meer dan vijftig foto's van de tentoonstelling.

www.luxnova.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio