KIP in première met Laisse Tomber

Foto: if: Fred Debrock

Gent - Gisterenavond ging Laisse Tomber, de nieuwe productie van het KIP, in première. Actrices Ineke Nijssen en Leen Roels stonden samen op de planken van een uitverkocht Campo Nieuwpoort. Voor vanavond en morgen zijn er op dit moment nog tickets verkrijgbaar.

Het KIP (Koninklijk Instituut voor de Podiumkunsten) is het resultaat van de fusie tussen Toneelgroep Ceremonia en het GEIT, een jong Gents collectief. Ineke Nijssen en Leen Roels speelden al verschillende keren samen in voorstellingen van Toneelgroep Ceremonia. De behoefte groeide om eens alleen met z'n tweeën op de planken staan. Dat doen ze nu, met Laisse Tomber, onder leiding van regisseuse Lies Pauwels.

Laisse Tomber tast de (machts)verhouding tussen twee vrouwen af. 'Het verhaal zit in de diepe lagen,' zegt Pauwels, 'niet in wat je eigenlijk denkt te zien. Je moet ervoor in de kelders afdalen.'

Laisse Tomber is vanavond en morgen nog te zien in Campo Nieuwpoort in Gent. Daarna verhuist de productie naar Brugge. Info en tickets vind je hier.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio