'Buurten' is een trend in Gent

'Buurten' is een trend in Gent

De bewoners van de Jef Vandermeulenstraat in Gentbrugge wonnen de prijs voor 'ludiekste foto'. Foto: if

Gent - Vandaag, vrijdag 25 mei, is de Europese Dag van de Buren. Gezellig 'buurten' lijkt bovendien een trend in Gent. De dienst Buurtwerk van de Stad Gent maakte er meteen een wedstrijd van.

Op de Dag van de Buren wil de Stad elke buurt of wijk aanzetten om leuke bewonersactiviteiten te organiseren. 'Deze dag is immers een ideale gelegenheid om de buren te verrassen met een gebakje, om een gezelschapsspelletje te spelen of gewoon samen te aperitieven', vinden ze bij Buurtwerk.

Leefboek

Aan de Gentse Dag van de Buren werd ook een wedstrijd gekoppeld. Maar liefst 26 verschillende buurten zetten zich in om vandaag de meest creatieve activiteit op poten te zetten. Winnaar van de wedstrijd werd Buurtcomité Adolf Baeyensstraat met het 'Leefboek', een poëziealbum voor de hele buurt. Het Leefboek wordt rondgegeven bij de buren, zodat iedereen er iets in kan schrijven, tekenen of plakken.

Ludiekste affiche

De buurtcomités kregen bovendien hulp om met professionele foto's affiches en flyers te ontwerpen. Winnaar van de ludiekste affiche is het bureninitiatief uit de Jef Vandermeulenstraat in Gentbrugge. Hun foto is genomen in de buurtwasserette, die ook de ontmoetingsplaats van de buurtbewoners is. De buren zitten vandaag gezellig samen op de hoek van de Jef Vandermeulenstraat en de Racingstraat voor een babbeltje, een hapje en een drankje.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio