We hebben de voorbije vier dagen nog niet zo veel volk gezien op de Korenmarkt als dinsdagavond. 'Ik hoop dat we dat niet alleen op het droge weer moeten steken, maar toch ook een beetje op ons', probeerde Delrue wat bescheiden. Ongetwijfeld. De set begon met nummers van het nieuwste album, Welkenraedt, die we voorlopig nog niet tot de klassiekers kunnen rekenen. Toch deed het publiek meteen zijn best om hoorbaar aanwezig te zijn op die aangekondigde live-cd.

Tussen de nieuwe nummers zat het weinig dansbare maar ontroerend ingetogen 'Sneeuwman'. Het publiek luisterde aandachtig en werd daarna beloond met een reeks uitstekende crowd pleasers. Met 'Aan de arbeid' en 'Morgen komt ze thuis' werd er al enthousiast meegezongen, en 'Nieuwe meisjes' en 'Manzijn' kregen de hele bende zelfs aan het springen.

Tegen de tijd dat Yevgueni aan de bisnummers begon - met afsluiter 'Als ze lacht' als absolute hoogtepunt - heerste er een heus festivalsfeertje op de Korenmarkt. Hun kleinkunst-met-gitaarsolo's lokt dan ook een uitzonderlijk jong publiek naar dat strikt Nederlandstalige podium. Dat maakt Yevgueni een buitenbeentje in het programma van de Korenmarkt, met voorlopig het strafste concert van deze editie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio