30.000 Last Post - Ode aan de Ode

Brakel / Zottegem - Op donderdag 9 juli willen de Provincie West-Vlaanderen en de Last Post Association dat zo veel mogelijk mensen over de hele wereld gezamenlijk de 30.000ste Last Post live herdenken. Brandweer Post Zottegem draagt haar steentje bij.

De Last Post Association stelt zich tot doel deze traditie eeuwig in stand te houden. Door weer en wind, sneeuw en zon, blazen deze vrijwilligers elke dag opnieuw hun vaarwel aan de gesneuvelden. Maar meer dan dat wil The Last Post Association bijdragen tot alles wat de betekenis van de hulde kan versterken en eerbied wekken voor alles wat de Menenpoort vertegenwoordigt: het offer en het lijden, maar ook de solidariteit, het plichtsbewustzijn en de heldhaftigheid van de soldaten die aan de strijd deelnamen. De Menenpoort, of The Menin Gate Memorial to the Missing, verzamelt de namen van 54.897 gesneuvelden uit de voormalige Commonwealth, wiens lichamen nooit teruggevonden zijn.

Hierbij werd de oproep gedaan naar alle brandweerkorpsen om op donderdag 9 juli 2015 om 20 uur ’s avonds de brandweerkazernes overal ter wereld open te stellen en een gezamenlijk programma aan te bieden met onder andere een moment van stilte en een voorgelezen tekst van Wim Opbrouck ter ere van de Last Post.

Deze 30.000ste LAST POST wordt live uitgezonden door de openbare omroep VRT en kan wereldwijd gevolgd worden via de site www.deredactie.be.

Tussendoor worden live beelden uitgezonden vanuit willekeurig gekozen brandweerposten.

Brandweer Post Zottegem neemt op donderdag 9 juli ook deel aan dit evenement in de vorm van volgend programma:

18.00 u.: deuren van de kazernes open voor het publiek: mogelijkheid tot bezoek kazerne met uitleg door brandweerpersoneel + mogelijkheid tot het bezoeken van een fototentoonstelling over WO 1 in onze streek
19.35 u.: iedereen neemt plaats voor het grote scherm
19.40 u.: verwelkoming 
19.45 u.: lokale historische reflectie
20.00 u.: start uitzending op scherm
21.00 u.: einde uitzending; publiek wordt buiten verwacht waar de manschappen zich opstellen en de sirenes laten loeien gedurende 1 minuut.
23.00 u.: einde

Toegang gratis.
Iedereen is van harte welkom!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio