Gaverse brouwer maakt bier voor Oostende

Foto: OostEke Brouwers

Gavere - De OostEke Brouwers brouwen het bier "James" exclusief voor de Oostendenaren. Ze kregen de opdracht daartoe van vzw Foorcomité Oostende en zijn vereerd dat het bier opgedragen wordt aan de Oostendse baron James Ensor.

In 2008 was er al eens bier met de naam Den Ostensche Baron. Toen werd vrij snel besloten om het bier niet verder te commercialiseren. "De brouwer van dat bier is zo vriendelijk geweest om het recept met ons te delen, zodat wij het blonde bier van 6,5% alcohol nieuw leven konden inblazen", klinkt het bij de OostEke Brouwers.

"De stad Oostende is onlosmakelijk verbonden met de figuur van James Ensor.  Diezelfde figuur wordt door het foorcomité verpersoonlijkt  in de Reus James, die de Oktoberfoor in Oostende op een gepaste wijze opent. Generaties van foorkramers zorgen op de Oktoberfoor voor een schilderspalet van kleuren die steeds in beweging zijn.
Het idee en het ontwerp van het label en het James-logo kwam van Luc Cuylle, een creatieveling die mee aan de wieg stond van het oorspronkelijke bier.
De OostEke Brouwers hebben de vzw Foorcomité Oostende begeleid om het hele proces van het maken en het commercialiseren van het bier zo vlot mogelijk te laten verlopen. Er werd voor een bezoek aan de brouwerij gezorgd. We maakten een proefbatch (20l) van het James-recept, zodat het comité zich op voorhand een idee kon vormen van de smaak. De merknaam James en het logo werd door ons gedeponeerd bij het merkenbureau. We zorgden tevens voor aangepaste glazen met daarop de beeltenis van James Ensor en het logo, zodat het bier op een gepaste wijze gedegusteerd kan worden.
Met de nodige trots presenteren we u dan ook ons bier 'James' . Een ode aan de Reus James, baron en kunstenaar James Ensor, maar zeker ook aan de foorkramers van de Oostendse oktoberfoor. Onze James is verkrijgbaar bij drankenhandel 'Huis Costenoble' in Oudenburg.  Binnenkort komt er ook een verdeler voor Oost-Vlaanderen."

Voor meer info over de James en onze andere bieren kan u terecht op onze website: http://www.oostekebrouwers.be.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio