Nieuwe gezondheidskalender voor elke senior

Nieuwe gezondheidskalender voor elke senior

Foto: if

Brakel / Lierde / Zwalm - De gemeente- en OCMW-besturen van onder meer Lierde, Brakel, Zwalm, Horebeke, Gavere, Kluisbergen, Kruishoutem, Oosterzele, Oudenaarde en Zingem vinden het zeer belangrijk om zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van ouderen. Zij willen hen wegwijs maken in een gezonde levensstijl. Daarom hebben ze het afgelopen jaar opnieuw deelgenomen aan de gezondheidscampagne "Langer genieten is…" op initiatief van Logo Gezond+ vzw.

Toetertoe

Als je ouder wordt, dan kom je voor een nieuwe set uitdagingen te staan. Denk maar aan pensionering, grootouderschap of verminderde lichaamskracht. Iedereen wil graag gezond oud worden. Zorg dragen voor jezelf betekent dat je langer kan genieten van een gezond en onbezorgd leven. Langer genieten is bijvoorbeeld gezond eten, aandacht voor dementie, matigen met alcohol,  je mond verzorgen, kanker vroeg opsporen, valveilig wonen, frisse lucht in huis, diabetes voorkomen, samen zorg dragen, waardig afscheid nemen en blijven buiten komen. Kortom, langer genieten is zorg dragen voor je fysieke én je geestelijke gezondheid.

Gezondheidskalender 2018

Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs op latere leeftijd doet het er toe…  Daarom krijgen alle ouderen uit de deelnemende gemeentes dit nieuwe jaar een gezondheidskalender in de bus. De kalender staat boordevol tips om gezond oud te worden en bevat een welzijnswijzer om de beschikbare zorg en diensten uit de betreffende gemeente dichter tot bij de ouderen te brengen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio