Onweer veroorzaakt wateroverlast in Vlaamse Ardennen

Zottegem / Brakel - Gedurende de nacht van zaterdag op zondag heeft het fel geregend in de regio Vlaamse Ardennen. Door een overtrekkend onweer viel er lokaal tot 40 liter regen per vierkante meter.

De oproepen voor wateroverlast concentreerden zich onder andere in de buurt van Ouwegem, Moregem, Kluisbergen, Elsegem, Sint-Lievens-Houtem, Brakel en Zottegem.
De voorziene bufferbekkens liepen vol, enkele straten liepen onder water en meerdere woningen werden bedreigd. In Moregem kwam er ook water binnen in meerdere woningen. Elders konden woningen beveiligd worden met zandzakken.
Op diverse plaatsen kwam er water en modder op de rijweg. Ook hiervoor werd onze tussenkomst gevraagd. Om de verkeershinder tot een minimum te beperken werd samengewerkt met de gemeentelijke diensten en het agentschap Wegen en Verkeer.
In Ronse was er een blikseminslag met materiële schade tot gevolg, gelukkig zonder brand.
“In totaal werden een 60-tal brandweermannen en 20 voertuigen ingezet verspreid over de verschillende posten van onze Brandweerzone Vlaamse Ardennen," meldt zonecommandant Majoor Peter De Vijlder.
De zonale dispatch (gesitueerd in brandweerpost Oudenaarde), - waar het imens druk was - stond onder leiding van luitenant Lieven Dieussaert.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio