Info- en gespreksavond

"Op weg naar de nieuwe parochie"

"Op weg naar de nieuwe parochie"

Flyer "De nieuwe parochie" (pastoor-moderator Alain Babylon) Foto: edp

Brakel / Lierde - Pastoor-moderator Alain Babylon nodigt iedereen uit naar de info- en gespreksavond om na te denken en te informeren over "de parochie van de toekomst". De ontmoetings- en gespreksavond vindt plaats op woensdag 14 maart om 19.30 uur in zaal Vierklaver in de Groenstraat in Michelbeke. "We verwachten mensen die momenteel betrokken zijn bij het leven en de werking in de vroegere parochies van Brakel en Lierde, de verenigingen, de scholen de zorginstellingen, alle geïnteresseerden", aldus pastoor Babylon.

Aanwezigheid op de gespreksavond bevestigen: 

Verdere info via de medewerkers op het parochiesecretariaat, Markt 7, Nederbrakel of via https://www.kerknet.be/organisatie/parochie-brakel-lierde

Uitnodiging:

Goede vrienden,

We leven in een woelige tijd, een tijd waarin het leven en het samenleven van mensen uiterst snelle en fundamentele veranderingen doormaakt. Het spreekt voor zich dat ook het geloof, de kerk en de parochie niet aan deze maalstroom ontsnappen. De tijd van vandaag stelt ook ons voor grote uitdagingen maar biedt ook zijn unieke kansen.

We staan voor de uitdaging om in deze tijd, waarin de christelijke levensvisie niet door de meerderheid gedeeld wordt, te zoeken naar nieuwe, authentieke en eigentijdse vormen van gelovig christen zijn. Om dit waar te maken willen wij werk maken van “de parochie van de toekomst”. De tijdsomstandigheden dwingen ons om de parochies van vroeger te herstructureren en “de parochie in Brakel-Lierde” anders te organiseren. Hierbij willen wij niet nostalgisch kijken naar wat vroeger was. Wij willen vooral vooruitkijken, toekomstgericht!

Als de nieuwe parochie in Brakel-Lierde wil slagen dan is een ruime betrokkenheid van heel veel mensen nodig. Ieder met zijn/haar eigen geloof, eigen engagement, eigen talenten, eigen draagkracht en eigen grenzen.

Wij willen je daarom graag uitnodigen om hierover met ons in gesprek te gaan op een ontmoetings- en gespreksavond die plaatsvindt op 14 maart 2018 om 19.30u. in de zaal Vierklaver, Groenstraat in Michelbeke. We verwachten  mensen die momenteel betrokken zijn bij het leven en de werking in de vroegere parochies van Brakel en Lierde de verenigingen, de scholen de zorginstellingen, … , alle geïnteresseerden. Op deze ontmoetingsavond willen we jullie graag informeren over de stappen die reeds gezet zijn.  Nog meer willen we jullie die avond uitnodigen om mee te denken over hoe we, binnen de gegeven situatie, de parochie in Brakel-Lierde concreet vorm kunnen geven en organiseren. Hoe we er een eigentijdse en warme geloofsgemeenschap kunnen van maken waarin mensen van vandaag zich thuis kunnen voelen. Een hartelijke gemeenschap die breed gedragen wordt. Misschien ook door jou? Je bent welkom!

Met vriendelijke groet

Alain Babylon
Pastoor-moderator

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio