Leerkrachten scholengemeenschap Emmaüs worden 'streetwize' op pedagogische studiedag

Leerkrachten scholengemeenschap Emmaüs worden 'streetwize' op pedagogische studiedag

Foto: rr

Zottegem / Brakel - Vorige week vond de vierde gemeenschappelijke pedagogische studiedag van de scholengemeenschap Emmaüs plaats in de "Bevegemse Vijvers" in Zottegem. De 450 aanwezige leerkrachten van alle vrije scholen uit Brakel, Herzele en Zottegem luisterden er naar Arnoud Raskin van Streetwize. Hij bracht ontroerende, inspirerende en motiverende verhalen over de straatjongeren waar hij met zijn mobiele scholen meewerkt en de straatvaardigheden die we van hen kunnen leren.

Voor het tweede deel van de pedagogische studiedag trokken de leerkrachten naar het Onze-Lieve-Vrouwcollege, campus Grotenberge voor een massabrainstorm rond twee doelstellingen:

  • het bewust maken van de rol van leerkrachten, leerlingenbegeleiders en opvoedend personeel in de talentontwikkeling van leerlingen
  • het stimuleren van leerkrachten, leerlingenbegeleiders en opvoedend personeel om als proactieve innovator in de dagdagelijkse schoolpraktijk te staan

's Middags stond er een rijke en gevarieerde broodjeslunch klaar en was er ruimte voor een gezellig samenzijn voor de 450 personeelsleden van de scholengemeenschap. Scholengemeenschap Emmaüs bestaat uit acht secundaire scholen in de regio's Brakel, Herzele en Zottegem: Viso Cor Mariae, Instituut Stella Matutina, Sint-Franciscusinstituut, Sint-Paulusinstituut, Onze-Lieve-Vrouwcollege (campussen Bevegem, Centrum en Grotenberge) en de Sint-Franciscusschool.
De studiedag werd erg gesmaakt door de personeelsleden. Velen lieten weten dat deze formule voor herhaling vatbaar is.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio