Budget goedgekeurd

Budget goedgekeurd

Foto: efo

Bredene - Afgelopen maandag werd het budget 2018 goedgekeurd.

Met een totaal van 5,2 miljoen EUR aan investeringen ligt de klemtoon van het budget in 2018 voornamelijk op infrastructuurwerken/openbare ruimte, sport en dienstverlening.

Begin 2018 wordt de doortrekking van het fietspad in de Vicognelaan tot aan de Breeweg uitgevoerd (341.500 EUR). Daarnaast krijgen de Buurtspoorwegstraat, Sluizenstraat en Spuikomlaan een nieuwe tarmaclaag (395.000 EUR). In de Maria-Duynewijk voert waterzuiveringsbedrijf Aquafin werken uit aan het collectorennetwerk (rioleringen). Het gemeentebestuur maakt van deze noodzakelijke werken gebruik om zélf de Derbylaan, Ruiterlaan en een gedeelte van de Koerslaan her aan te leggen. Er komt ook een oplossing voor de verkeersproblemen in de Kapelstraat ter hoogte van de parking Shopping Duinen (625.000 EUR). De plannen om hier een laad- en loszone te creëren werden reeds uitvoerig besproken met de handelaars uit deze zone en de inwoners tijdens de wijkvergaderingen.

In 2018 bedraagt de gemeentelijke toelage aan het OCMW 2,7 miljoen EUR en aan de lokale politie 3,2 miljoen EUR.

Traditioneel vindt in januari een informatievergadering plaats over het budget, gevolgd door een nieuwjaarsreceptie . Die vindt plaats op dinsdag 23 januari . om 19u30 in het Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys. Iedereen is welkom.

 

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio