Jeugdraad en raad lokale economie vullen citymarketingplan aan

Jeugdraad en raad lokale economie vullen citymarketingplan aan

Foto: efo

Bredene - De jeugdraad en de raad voor lokale economie en toerisme hebben advies uitgebracht voor het citymarketingplan en aanvullingen gedaan. Het gemeentebestuur neemt die op in het nieuwe plan.

Zo heeft de jeugdraad een aantal voorstellen aangebracht rond open ruimte, de inrichting van een groen fietsnetwerk en de uitbouw van de commerciële zone als aantrekkingspool voor ondernemende jongeren. Bredense jongeren moeten tegelijk ook meer bewust worden gemaakt van de ondernemingsmogelijkheden in de eigen gemeente.

De raad voor lokale economie en toerisme brengt dan weer twee speerpunten naar voor. Enerzijds zijn er voorstellen voor een hechtere samenwerking met de campingsector, met name rond thema’s als lokale handel, de uitbreiding van overnachtingsmogelijkheden en het streven naar ecologische campings. Anderzijds brengt de raad ook mobiliteit onder de aandacht. Hier stelt men voor een werkgroep op te richten die zich kan buigen over specifieke vraagstukken.

Het schepencollege zal deze thema’s laten opnemen in het citymarketingplan, waarna het definitieve plan ter goedkeuring zal voorgelegd worden aan de gemeenteraad.   

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio