Moordonderzoek na verdacht overlijden in Oostende

Moordonderzoek na verdacht overlijden in Oostende

Foto: d

Oostende - Zaterdagmorgen is een 55-jarige Oostendenaar om het leven gebracht in een woning in de Jules Peurquatstraat. Er werd een verdachte gearresteerd, de 30-jarige bewoner van het pand.

Zaterdagmorgen werd in een kelderverdieping in de Jules Peurquaetstraat 108 het levenloze lichaam van een 55-jarige man aangetroffen. Het slachtoffer werd met een messteek om het leven gebracht. De straat werd afgesloten en er volgde een uitgebreid sporenonderzoek. Ook de wetsgeneesheer kwam ter plaatse. De hond die in het pand aanwezig was werd naar het politiebureeel en nadien naar een kennis overgebracht.

Na onderzoek werd in de loop van zaterdag de 30-jarige bewoner van het pand gearresteerd, zo bevestigde het Brugse parket. Buurtbewoners omschrijven hem als een hulpvaardige man die ook daklozen hielp. Maar hij stond in de buurt ook bekend als iemand die drugs gebruikte.

Hij woonde er al jaren. Mensen kwamen veelvuldig kloppen tegen het raam en het was op sommige momenten zeer druk”, zegt een buurtbewoonster. “Hij kwam vaak naar het buurthuis Oud Hospitaal“, zegt een andere buurtbewoner. “Hij is twee keer vader van een zoontje en dochtertje en woonde alleen. Hij was dol op zijn Mechelse herder Spike. Hij gaf vaak onderdak aan andere mensen. Hij kampte wel met een verslaving”, getuigt een man die hem geruime tijd van zeer dichtbij kende.  

Het parket opende een moordonderzoek. Maandag wordt een autopsie uitgevoerd op het slachtoffer.  De feiten speelden zich af in de wijk Oud Hospitaal. De buurt met veel oude huizen heeft geen al te beste reputatie als het gaat om drugs.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio