Digitale info-avond in Sint Andreasinstituut

Digitale info-avond in Sint Andreasinstituut

Foto: if

Oostende - In het Sint-Andreasinstituut vindt op 5 juni een digitale info-avond plaats, want de traditionele infodag kon niet doorgaan omwille van de coronacrisis. Alles is ook live te volgen via het You Tube-kanaal van de school.

Adjunct-directeur Kristof Van Coillie: “We kregen heel veel vragen van ouders en leerlingen om een bezoek te brengen aan het gebouw of leerkrachten te kunnen spreken. Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, hebben we ervoor gekozen om een video te maken waarin de school voorgesteld wordt.  De leerlingen hebben de keuze uit Latijn, Woord, ITec en Sport. Alle richtingen kunnen ze combineren met aardrijkskunde en geschiedenis in het Frans (CLIL) of in het Nederlands.”

Coördinator Bart Neyrinck: “We zijn heel blij dat we onze sportrichting nu in alle zes de jaren kunnen doortrekken. Vroeger hadden we alleen een richting Sportwetenschappen in de tweede en derde graad. Door de onderwijshervorming kunnen onze leerlingen nu ook al vanaf het eerste en het tweede jaar van die sportoptie proeven. Ook hier is het een richting waar sport met wetenschappen gecombineerd wordt.”

You Tube kanaal

De school heeft voor deze gelegenheid een YouTubekanaal geopend en zal op vrijdag 5 juni vanaf 19 uur alle richtingen voorstellen aan de toekomstige leerlingen uit het eerste jaar. Directeur Stefaan Coudenys: “Het digitale inschrijven verloopt momenteel vlot. Toch merken we dat ouders soms nog vragen hebben. Die vrijdagavond willen we bij uitstek aangrijpen om een antwoord te geven op deze vragen. We zullen met een telefoonpanel werken, gecombineerd met de chat via het YouTubekanaal. Het voordeel van deze werkwijze is natuurlijk dat mensen die video nadien nog kunnen bekijken. Ook digitaal inschrijven kan die dag – net als alle andere dagen – gebeuren.”

De link naar het YouTubekanaal zal te vinden zijn op de website van de school: www.saoo.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio