Jeugdschepen teruggefloten

De Caproen blijft open

De Caproen blijft open

Foto: Edwin Fontaine

Bredene - Na een pittige tussenkomst van gemeenteraadslid LIesbeth Metsu (CD&V) werd op de jongste gemeenteraad een geplande sluiting op zondag van het speelplein Caproen vermeden.

Het gemeentebestuur wou een reglement laten goedkeuren dat de sluiting op zondag van het speelplein De Caproen mogelijk maakt. 'Op vraag van buurtbewoners en De Caproen', benadrukte de meerderheid.

Liesbeth Metsu Liesbeth Metsu (CD&V) vond het totaal verkeerd dat het schepencollege meteen overgaat tot de sluiting van het speelplein op zondag na een klacht van een paar buurtbewoners. 'Uitgerekend op zondag, dag waarop heel wat kinderen naar een speelplein trekken. Moeten wij hen dan de straat opsturen ?, vroeg het raadslid zich af.

Jeugdschepen Kristien Vanmuilem (sp.a)  verdedigde aanvankelijk nog het reglement maar na een tussenkomst van haar partijgenoot en gemeenteraadsvoorzitter Willy Vanhooren werd toch beslist het speelplein niet te sluiten.  'Het wordt een bevoegdheid van De Caproen om te sluiten', zo speelde men de bal door. Op de bewering dat een door het gemeentebestuur betaalde 'stadswacht' al twee weken de poort sloot, werd niet ingegaan.

'We halen onze slag thuis en het speelplein blijft open op zondag', zo stelde een tevreden Liesbeth Metsu. Op de gemeenteraad kon jeugdschepen haar woede over de aanpassing van haar dossier niet verbergen. Tot verschillende punten nadien reageerde de schepen bitsig op de oppositie. Ze had de tussenkomst van de CD&V en van haar partijgenoot duidelijk niet goed verteerd.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio