Evelien Beeckman kandidaat voor Vlaams parlement

Evelien Beeckman kandidaat voor Vlaams parlement

Open Vld Foto: ego

Opwijk - Voorzitter van Jong Vld Evelien Beeckman is kandidaat voor het Vlaamse parlement bij de aanstaande verkiezingen van 26 mei, waarvoor zij in Vlaams-Brabant op de elfde plaats staat. Evelien Beeckman (28) kwam bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst op. Zij werd rechtstreeks verkozen. Op 1 januari 2021 wordt zij eerste schepen met als beleidsdomeinen jeugd en onderwijs, kmo en middenstand en land- en tuinbouw. Momenteel is Evelien voorzitter van Jong Vld. Voordien was zij voorzitter van de gemeentelijke jeugdraad.

Evelien Beeckman (28) kwam bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst op. Zij werd rechtstreeks verkozen. Op 1 januari 2021 wordt zij eerste schepen met als beleidsdomeinen jeugd en onderwijs, kmo en middenstand,  en land- en tuinbouw. Momenteel is Evelien voorzitter van Jong Vld. Voordien was zij voorzitter van de jeugdraad.

Bij het Vlaams Belang komen twee Opwijkenaren op. Dries Van Langenhove (25), stichter en voorzitter van de extreemrechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden, is als onafhankelijke federale lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Vlaams-Brabant. Op dezelfde lijst staat Rika Bouderez (58) op de elfde plaats.

Eerder was bekend dat Inez De Coninck het federaal parlement inruilt voor het Vlaamse.  Op de N-VA-lijst staat ze op plaats vijf. De Coninck is eerste schepen in Opwijk. In 2021 neemt ze de burgemeestersjerp over van Albert Beerens (Open vld).  Schepen Jan Couck (N-VA) staat veertiende op de federale lijst.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio