VKO kiest voor klimaat-dag binnen de schoolmuren

Los van de klimaatmarsen en de spijbelende scholieren die de jongste weken de voorpagina's van de kranten halen houdt het Vrij Katholiek Onderwijs (VKO) vandaag vrijdag een klimaat-dag voor de leerlingen van het zesde jaar ASO-TSO-BSO. "Dat was in september al uitgemaakt voor de 'marsen op Brussel' van Anuna De Wever en Kyra Gantois hun ingang deden", zegt Wouter Verhasselt van de werkgroep Eco Worriers in het VKO. "Betrokken leerlingen zullen hun eigen Conference Of Parties (COP) organiseren onder begeleiding van het WWF en Studio Globo. De leerlingen, die vijftien landen vertegenwoordigen, spelen die grote klimaatvergaderingen na. "Het gaat om olieproducerende landen, Venezuela, Saoedi-Arabië, ontwikkelingslanden, ontwikkelde landen en eilandstaten", verduidelijkt Verhasselt. "De leerlingen dienen zich in te leven in het hun toegewezen land en moeten kennis hebben van allianties. Kortom, ze moeten (leren) in debat gaan. De COP gaat op 22 maart van start om 8.35 uur en wordt rond de middag afgerond. De andere leerlingen van de middelbare school volgen ondertussen workshops of ontdekken de ecologische keuken. In de ene workshop bekijkt men hoe we kunnen evolueren naar een circulaire economie, in de andere van waar de grondstoffen komen die in onze smartphone zitten. Na de middag nodigde de werkgroep twee eminente sprekers uit. Peter Paul Vossepoel van "Zomer zonder Vliegen" legt uit hoe we duurzaam kunnen reizen en zeiler Kris Garroy komt zijn zelf gedraaide documentaire "Het laatste ijs" vertonen en toelichten. INITIALEN 3 Karakters (2 - 10)

Erik Gyselinck

"Dat was in september al uitgemaakt voor de 'marsen op Brussel' van Anuna De Wever en Kyra Gantois hun ingang deden", zegt Wouter Verhasselt van de werkgroep Eco Worriers in het VKO. "Betrokken leerlingen zullen hun eigen Conference Of Parties (COP) organiseren onder begeleiding van het WWF en Studio Globo. De leerlingen, die vijftien landen vertegenwoordigen, spelen die grote klimaatvergaderingen na.

"Het gaat om olieproducerende landen, Venezuela, Saoedi-Arabië, ontwikkelingslanden, ontwikkelde landen en eilandstaten", verduidelijkt Verhasselt. "De leerlingen dienen zich in te leven in het hun toegewezen land en moeten kennis hebben van allianties. Kortom, ze moeten (leren) in debat gaan.

De COP is vandaag om 8.35 uur van start gegaan en wordt rond de middag afgerond. De andere leerlingen van de middelbare school volgen ondertussen workshops of ontdekken de ecologische keuken. "In de ene workshop bekijkt men hoe we kunnen evolueren naar een circulaire economie, in de andere van waar de grondstoffen komen die in onze smartphone zitten.e

Na de middag nodigde de werkgroep twee eminente sprekers uit. Peter Paul Vossepoel van "Zomer zonder Vliegen" legt uit hoe we duurzaam kunnen reizen en zeiler Kris Garroy komt zijn zelf gedraaide documentaire "Het laatste ijs" vertonen en toelichten.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio