Florastappers leiden wandelaars langs de mooiste plekjes van Gent

Zaterdag was het een hoogdag voor de wandelaar, want het was weer tijd voor de winterse wandeling ‘Gent bij nacht’, georganiseerd door de Florastappers. Tussen 14.30 uur en 20.30 uur konden sportievelingen zich aanmelden en aan hun tocht van 6, 9 of 12 kilometer beginnen. De opkomst was massaal, het enthousiasme bij de deelnemers zo mogelijk nog groter. Met 4.600 deelnemers breken de Florastappers opnieuw een record.

De weergoden waren de organisatie gunstig gezind, want in tegenstelling tot de voorbije dagen, liet de zon het  zaterdag niet afweten. Onder het motto ‘volg de pijltjes’, begon eenieder goed ingeduffeld en op eigen tempo aan de wandeling.

Een ontdekkingstocht, zo bleek, want zowel gekende als minder gekende plaatsen lagen op het traject. Zo passeerde je onder andere langs het Gravensteen, de nieuwe Stadshal, de Korenmarkt en de Vrijdagmarkt. Maar je kwam ook terecht op plaatsen die je zelfs als Gentenaar niet goed kent, zoals de kleine straatjes van het Patershol of het Begijnhof. Uiteraard mochten de kerstmarkt en Winterdroom niet ontbreken.

Het merkwaardige aan het evenement is dat het eigenlijk nauwelijks geäfficheerd is, de deelnemers zijn ook anoniem en niet in een bepaald herkenbaar uniform uitgedost, maar toch kon je ze zo herkennen, zaterdagavond: de kleine en minder kleine groepen mensen die met vaste tred op de voetpaden liepen, goed ingeduffeld, enkele met een heuptas of Nordic-walkingstok. Dat waren ze: de deelnemers aan de wandeling van de Florastappers. De pijltjesvolgers.

Wie graag wil meedoen aan de wandelingen van de Florastappers, kan de geplande tochten volgen op www.florastappersgent.be.
 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio