Een kleurrijke dansnamiddag voor jong en oud

Bal Mundial zet Vooruit en Herberg Macharius weer aan het dansen

Op zondagmiddag mag het al eens iets anders zijn. En daarvoor bent u bij Bal Mundial aan het juiste adres. Jong en oud kan op zondag 20 januari in café Vooruit en zondag 27 januari in Herberg Macharius de benen strekken en zijn of haar danstalent demonstreren.

 Bal Mundial is het vervolg op een succesformule die in november en december 2012 al menig dansliefhebber naar café Vooruit en Herberg Macharius lokte. Afhankelijk van de locatie is het publiek verschillend, maar het allegaartje van volk maakt deze namiddagen net zo geslaagd. Het concept werd op poten gezet door vzw Nakhla, in samenwerking met Buren van de Abdij, Radio Martiko en Vooruit.

Het opzet is simpel: een gratis dansnamiddag waar enthousiastelingen van alle leeftijden zich kunnen uitleven. De muziekkeuze is niet altijd even voor de hand liggend. Zo zal Aïda op zondag 20 januari in café Vooruit een initiatie oriëntaalse dans geven tussen 14.30 uur en 15.30 uur. Radio Martiko zorgt diezelfde namiddag nog voor uiteenlopende deuntjes. Zondag 27 januari is Herberg Macharius dan weer het decor voor een dansinitiatie tango vanaf 14.30 uur.

Cedric De Bock, één van de organisatoren van Bal Mundial, noemt het gezellige initiatief een ‘mix van alles’. ‘De muziekkeuze gaat van oriëntaals of Arabisch tot swing, van jazz tot klassieke dansbare hits. Een muzikale spiegel van de samenleving! Het is een kleurrijke dansnamiddag op alle vlakken’ aldus Cedric.

 

Bal Mundial, telkens van 15 uur tot 19 uur:
Zondag 20 januari 2013, café Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent.
Zondag 27 januari 2013, Herberg Macharius, Voorhoutkaai 43, Gent, site Sint-Baafsabdij.
Meer info op facebook of www.nakhla.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio