Spoor 8 gaat verder dan de voor de hand liggende akoestische sessies

Gents productiehuis Tactiqs lanceert Spoor 8 OP12

Gents productiehuis Tactiqs lanceert Spoor 8 OP12

Foto: www.spoor8.com

Gent - Maandagavond zendt OP12 de eerste aflevering van Spoor 8 uit. Het initiatief van het Gentse productiehuis Tactiqs lanceerde de voorbije maanden al online sessies (muziekfragmenten en interviews) met groepen als Float Fall, Birds That Change Colour, Bed Rugs en Gruppo di Pawlowski. Vanaf maandag zullen ze met hun zeven sessies ook het scherm veroveren.

 Daag een Belgische band uit om op een niet-alledaagse locatie en met gebruik van slechts acht sporen een less-is-more-live-sessie op te nemen. Dat is het idee achter Spoor 8. Patrick Van Den Storme (camera), Tom Myny (camera, montage), Jan Myny (audio-opname, mixing), Bart Corty (mixing) en Bram Moony (interview) willen met hun project iets doen in navolging van de Nederlandse 2 Meter Sessies. De bands die aan bod komen, krijgen de kans om hun muziek op een andere manier te presenteren. Spoor 8 gaat verder dan de voor de hand liggende akoestische sessies. Dat iedereen van het Spoor 8-team zelf een bepaalde muzikale achtergrond heeft, is dan ook niet geheel toevallig.

Wat begon als een online format, draait onverwacht uit in zeven episodes van Spoor 8 op tv. ‘Bij aanvang hadden we de bedoeling om maandelijks één sessie uit te zenden op het internet. Na een krantenartikel is één en ander beginnen te bewegen. Het leek ons moeilijk om de nationale tv te halen. Maar kijk, amper een jaar nadat we de eerste sessie opnamen, zendt OP12 Spoor 8 uit’, vertelt Bram Moony.

‘In samenspraak met het ganse team kiezen we zowel voor te ontdekken jonge bands die de aandacht verdienen als voor groepen die al wat verder staan maar nog steeds mogen gezien worden’, legt Bram uit. The Van Jets, Oscar and The Wolf, Echo Beatty, Kapitan Korsakov, Dans Dans, Ian Clement en Steak Number Eight worden achtereenvolgens voorgesteld. ‘We selecteren bands die we goed vinden en die er live ook staan’, gaat hij verder. ‘De bereidwilligheid is zeer groot. Zij zien Spoor 8 dan ook als een vorm van alternatieve promotie. Het aanbod wordt al snel groter dan de vraag.’

Soundman Jan Myny zegt op de website nog dit: ‘Er is geen sprake van cut & paste, what you see is what you get. De minimalistische opnametechnieken van weleer gebruiken we om iets hedendaags af te leveren. Spoor 8 wil audiovisuele kwaliteit brengen, een standaard neerzetten en een eigen identiteit en entiteit creëren.’ En dat is wellicht meteen ook de sterkte van het project.

Spoor 8, vanaf maandag 13 mei 2013 om 22.20 uur, OP12. Meer info: www.spoor8.com.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio