Autismewerking Kristus Koning opent nieuwbouw die nu al te klein is

Het nieuwe schoolgebouw staat op een rustige plek op het domein van Buso Kristus Koning in Sint-Job. Foto: Elke Lamens

Brecht - De ruim 170 leerlingen met autismespectrum- stoornissen van Buso KKI hebben sinds vrijdagavond gloednieuwe klassen, afgestemd op hun noden. Minister Jan Jambon (N-VA) zette graag de schaar in het openingslint

Het fonkelnieuwe gebouw waar anderhalf jaar aan gebouwd is, blijkt nu al te klein voor alle 174 leerlingen met autismespectrumstoornissen. "We zijn in tien jaar tijd explosief gegroeid", bekent Annemie Aerts, coördinator van de autiwerking Schakel en Kompas.

"We zijn gestart op een zolderkamer met 7 leerlingen en 4 leerkrachten en vandaag geven 65 leerkrachten les aan 174 leerlingen. Al kan het vijfde jaar techniek-wetenschappen hier niet meer terecht en ook het zesde jaar dat in 2018 start, zal lokalen in het hoofdgebouw krijgen."

Dat het gebouw al van bij de opening te klein is, heeft volgens directeur Koen Bernaers van Buso Kristus Koning te maken met het feit dat het aantal diagnoses in Vlaanderen stijgt. "De oorzaak daarvan is nog niet gekend. Toen we tien jaar geleden met de plannen voor dit nieuw schoolgebouw zijn gestart, hadden we al wel gerekend op een groei van twee klassen per jaar. Maar dit overstijgt alles", legt hij uit.

Het nieuwe gebouw herbergt vooral klassen, een labo en lokaal voor alle leerkrachten van de school die in de omringende gebouwen lesgeven.  Het is zeer sterk geïsoleerd en dankzij de grote glaspartijen valt er veel daglicht binnen.

Minister Jan Jambon kwam en zag dat het goed was. "Ik ben zeer aangenaam verrast. Het resultaat is formidabel, een voorbeeld", besluit hij voor hij het lint doorknipt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio