Woonzorgcentrum is aan vernieuwing toe

 Woonzorgcentrum is aan vernieuwing toe

De nieuwe wezlijnscampus maakt deel uit van een masterplan waarin moet worden nagedacht over een nieuw woonzorgcentrum Sint-Maria. Foto: Elke Lamens

Brecht - "De volgende legislatuur zal moeten nadenken over een nieuw woonzorgcentrum om ouderen op een menswaardige en betaalbare manier te verzorgen", meent burgemeester Luc Aerts (CD&V).

"Wij moeten ons vandaag al bewust worden van een grote toekomstige investering in het huidige rusthuis i nBrecht. Door veranderende wetgevingen en verouderde infrastructuur dient zich onoverkomelijk een grote investering aan voor deze groep van onze Brechtse bevolking.

Hierbij moeten we nu, liefst vandaag al, plannen maken en budgettaire maatregelen treffen om de exploitatie van een nieuw zorgcentrum in de toekomst mogelijk te maken", stelde raadslid Joziena Slegers (onafhankelijk) op de jongste gemeenteraad.  Ze pleit daarbij voor een brede samenwerking en het opstellen van een project waarin zowel thuiszorg, mantelzorgers en personeel nauw met elkaar betrokken worden. "In Nederland zijn tal van deze projecten met succes opgestart. Enkel zo kunnen we in Brecht betaalbare ouderenzorg blijven bieden voor onze inwoners, en met elkaar zorgen voor elkaar", meent Slegers.

Burgemeester Luc Aerts beaamde dat er moet worden nagedacht over een nieuw woonzorgcentrum. "Voorlopig beantwoordt het huidige wzc Sint-Maria nog aan alle criteria en is er geen probleem met de erkenning, maar de volgende legislatuur zal hierover een beslissing moeten nemen. Ouderenzorg is namelijk een basisverplichting van een overheid. Een nieuw woonzorgcentrum is nodig om onze ouderen op een menswaardige en betaalbare manier te blijven verozrgen, maar het zal wel impact hebben op het gemeentebudget", benadrukt Aerts nog.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio