Peter Schrijvers ambieert geen schepenambt meer

Bart Somers (Open Vld), burgemeester van Mechelen, feliciteert Ludwig Anthonissen met zijn eerste plaats op de Brechtse Open Vld-lijst. Foto: Elke Lamens

Brecht - Huidig schepen van Openbare Werken Peters Schrijvers zal de lijst voor Open Vld niet trekken, maar duwen. Hij staat de eerste plaats af aan Ludwig Anthonissen uit Sint-Lenaarts. Bart Somers kwam hem vandaag feliciteren op de nieuwjaarsreceptie in het Molenhof.

Open Vld wil in Brecht een liberale burgemeester en schuift daarvoor Ludwig Anthonissen (42), die geboren en getogen is in Sint-Lenaarts, naar voren. In de legislatuur 2006-2012 zetelde hij al in de gemeenteraad. Hij was jarenlang actief bij de Chiro van Sint-Lenaarts en judo is nog steeds zijn grote passie. "We willen opnieuw wegen op het beleid", stelt de lijsttrekker.

Als department manager stuurt hij een 70-kopig team aan en dat is volgens hem een goede ervaring om ook in de politiek te kunnen sturen. Hij zal er de komende 9 maanden op uit trekken om de kiezers in Sint-Job en Brecht te leren kennen.

Na 18 jaar geeft Peter Schrijvers dus de fakkel door. Hij geeft zijn vertrouwen aan Anthonissen en sluit voor zichzelf een plaats in de gemeenteraad niet uit. "Ik zal het missen, maar ik moest kiezen tussen een promotie op het werk en de politiek", legt Schrijvers de keuze uit.

Bart Somers heeft de kersverse lijsttrekker gefeliciteerd en alvast een duw in de rug gegeven. "Het wordt dus een beer van Brecht die de verkiezingen voor ons moet gaan winnen. Maar de wind waait terug positief in onze richting", benadrukt Somers.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio