Toegangsweg naar E19 gaat vier dagen dicht voor het verkeer

Brecht - Van 19 tot en met 22 februari gaat de brug van de Bethovenstraat, over de E19, volledig dicht. Er moet een brugvoeg worden vernieuwd.

Uitzettingsvoegen vangen de beweging van een brugconstructie op en verzekeren tegelijkertijd de waterdichtheid. Door permanente verkeersbelasting zijn deze voegen echter nogal onderhevig aan slijtage. De vernieuwing van zo'n brugvoegen moet spoorvorming in het wegdek voorkomen en zo het rijcomfort verbeteren.

De werken aan de brugvoeg van de Bethovenstraat zullen vier dagen duren, van 19 tot en met 22 februari. Het nieuwe materiaal in de voeg heeft immers tijd nodig om volledig uit te harden. De brug zal daarom afgesloten zijn voor alle verkeer en dat in beide richtingen. Dat zal hinder met zich meebrengen, aangezien de Bethovenstraat een belangrijke toegangsweg tot de E19 is. Omrijden moet via de Papbosstraat (N115b), de ovonde over de E19 en de Ringlaan. Voor fietsers blijft er steeds doorgang mogelijk.

Of de werken effectief zullen doorgaan, wordt pas enkele dagen op voorhand beslist. Deze werken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer of temperaturen onder de 5°C kunnen ze niet plaatsvinden.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio